Това заяви пред журналисти в Бургас съпредседателят на ПП-ДБ Асен

...
Това заяви пред журналисти в Бургас съпредседателят на ПП-ДБ Асен
Коментари Харесай

Асен Василев: Бойко Борисов не е в положение да поставя условия

Това съобщи пред публицисти в Бургас съпредседателят на ПП-ДБ Асен Василев в отговор на Бойко Борисов, който по-рано през днешния ден на среща със симпатизанти в Петрич разяснява, че договаряния сред ГЕРБ и ПП-ДБ след изборите на 9 юни може да има, само че без в преговорния екип да бъдат Николай Денков, Кирил Петков и Асен Василев. 

" Да несъмнено, че с Политическа партия и Демократична България ще работя, само че не по тяхната, а с преобладаващата власт на ГЕРБ в ръководството. С наши министър председатели, с наши министри, единствено тогава ", безапелационен бе Борисов.

" Нека да забележим каква ще е програмата на господин Борисов, досега по този начин не сме видели. Нека да забележим хората кой ще изберат в Народното събрание, а след което ще се види с кого ще работим. Нашата стратегия не е изменена от 2021 година - България да стане естествена европейска страна, в която се съблюдават разпоредбите, има почтени състезания, господство на закона и финансовата политика не е от латиноамерикански вид ", отвърна го Асен Василев.

Бившият финансов министър разяснява и думите на водача на ГЕРБ, че " няма пари в страната ".

" Оставихме бюджетен остатък от 400 млн. Има над 10 милиарда в запаса на страната, това са задоволително средства, с цел да бъде изпълнен бюджетът, както е плануван. 1,7 милиарда харчим за пенсии на месец, към 1 милиарда за заплати за държавни чиновници и финансови разноски. После идват и постъпленията от Данък добавена стойност и от налог физически лица, и осигуровки. Това не е нищо ново и необикновено, което да се случва единствено през април, а при започване на всеки месец ", уточни Василев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР