Искам да внеса успокоени сред хората, които имат право да

...
Искам да внеса успокоени сред хората, които имат право да
Коментари Харесай

Главчев увери: Пенсионерите ще получат 11% увеличение

" Искам да внеса успокоени измежду хората, които имат право да получат пенсии. А точно, че ще получат пенсиите си в размер на нарастване 11 %, а не по правилото по член 100 от Кодекса за обществено обезпечаване. Трябва да призная, че пред нас в никакъв случай не е стоял въпросът да се колебаем какво да вършим. Не знам от кое място излязоха всички тези спекулации. Но по този начин или другояче на следващия ден на Надзорен съвет на Национален осигурителен институт – представителите на изпълнителната власт ще поддържат предлагането, което ще направи общественият министър за 11-процентно нарастване ".  Това съобщи на брифинг в Министерския съвет служебният министър председател Димитър Главчев, коментирайки предстоящата актуализация на пенсиите от началото на месец юли.

Той акцентира, че " пенсионерите би трябвало да бъдат спокойни ".

" Те ще си получат 11-процентното нарастване, дотолкоз, доколкото това зависи от представителите на изпълнителната власт ", добави той, представен от Нова.

„ Сумата за пенсиите е обезпечена. Тя е приета от Народното събрание. Няма причина да не бъде утвърдено нарастването на пенсиите с 11 % ". Това съобщи служебният министър на труда и обществената политика Ивайло Иванов.

Той разясни, че през 2021 година след изчислението по Швейцарското предписание, съгласно което скокът на пенсиите би трябвало да е с 4,8 на 100, " по предложение на тогавашния обществен министър, защото в Бюджета беше заложено нарастване с 5 % - покачването на пенсиите беше с 5 на 100 ". " Това не е казус. Надзорният съвет е този, който дефинира % и размера. Правено е и преди ", акцентира общественият министър. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР