Още от антични времена хората са използвали скъпоценния камък турмалин.

...
Още от антични времена хората са използвали скъпоценния камък турмалин.
Коментари Харесай

Значение и свойства на турмалина

Още от антични времена хората са употребявали скъпоценния камък турмалин. Той е бил прочут в Индия, Китай, средиземноморските страни, а също по този начин и в Южна Америка още от древността.

Турмалинът е един от камъните, които се отличават с разнообразието от цветове. Освен обагрен с всички цветове на дъгата турмалинът може да е черен, прозрачен, едноцветен или разноцветен. Многоцветният камък може да е с разнообразни по цвят кръгове или преливащи се линии. Съществува даже турмалин, който е като любеница – с алена вътрешност и зелена повърхнина.

Значението на турмалина е духовно развиване, пробуждане на креативните качества и духовно филтриране. Като пречиства духа и прояснява разсъдъкът, този камък оказва помощ за концентрацията, потребен е при медитацията, зарежда със сили и връща вярата в личните благоприятни условия.

Турмалинът подарява с чувство за убеденост и защитеност. Накитите с турмалин се носят за преследване на непотребните мисли и усеща, страхове и паники.

 Значение и свойства на турмалина

Този камък би трябвало да е комбиниран със злато или сребро. Зеленият турмалин укрепва имунитета, въздейства позитивно върху кръвоносната система, усъвършенства положението на нервната система, оказва помощ при болести на кожата и черния дроб.

Турмалинът има мощен подмладяващ резултат, оказва помощ за бързо възобновяване след стрес, нервна и физическа изтощеност. Той подарява с оптимизъм и успокоение.

Черният турмалин е мощен амулет против нездравословни въздействия, той отстранява негативната сила от тялото. Синият турмалин подарява със спокоен сън и положителни отношение сред близки хора.

Безцветният турмалин се грижи за духовния и физически баланс, той пречиства съзнанието и усъвършенства усещанията.

Турмалинът е камъкът на зодия Близнаци. Той им оказва помощ да успокояват пристрастеностите си и да компенсират минусите на изменчивия им и от време на време невменяем темперамент.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР