Осемнадесет плажа и едно яхтено пристанище са постигнали световния стандарт

...
Осемнадесет плажа и едно яхтено пристанище са постигнали световния стандарт
Коментари Харесай

Кои български плажове са със Син флаг през 2022 г.?

Осемнадесет плажа и едно яхтено пристанище са постигнали международния стандарт Син байрак у нас за 2022 година

Това са плажовете на:

Сертификат получава и яхтеното пристанище Марина "Диневи ".
View this post on Instagram
A post shared by Marina Dinevi Yacht Port (@marina.dinevi)

Програмата "Син байрак " е доброволна сертификационна процедура за плажове и яхтени пристанища, ръководена от интернационалната Фондация за екологично обучение (Foundation for Environmental Education - FEE) - неправителствена организация, в която членуват национални организации от над 70 страни от целия свят. Неин представител за България е Българското придвижване "Син байрак ".

За да се класират за тази влиятелна премия, шефовете на плажове, яхтени пристанища и туристически плавателни съдове би трябвало да изпълнят и поддържат поредност от строги екологични, просветителни, свързани с сигурността и свързани с достъпа критерии.

Стартирала като европейска самодейност единствено в 10 страни през 1987 година в партньорство сред Фондацията за екологично обучение и Европейската комисия, акцията „ Син флаг” обгръща към този момент към 50 страни от Европа, Северна и Южна Америка, Азия, Африка и Океания.

Тя насърчава чисти и сигурни плажове и яхтени пристанища и образова цялото общество да опазва околната среда по крайбрежието, като способства както със своето непринудено присъединяване в екологични начинания, по този начин и с ежедневното си държание.

През 2021 година у нас документ Син байрак получиха 13 плажа и едно яхтено пристанище. Тази година новите попълнения в листата са Бялата лагуна, Албена, Кранево-Север, Обзор-Централен и Слънчев ден.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР