Осем седмици след началото на руската инвазия решението на правителството

...
Осем седмици след началото на руската инвазия решението на правителството
Коментари Харесай

Защо САЩ ускоряват снабдяването на Украйна с тежки оръжия?

Осем седмици след началото на съветската инвазия решението на държавното управление на Джо Байдън да усили доста доставките на артилерийски оръдия за Украйна е сигнал за задълбочаване на американския ангажимент в основен стадий от битката за индустриалното сърце на страната. " Намираме се в сериозен интервал ", съобщи през вчерашния ден президентът Джо Байдън и обявяви, че е одобрил спомагателна военна помощ в размер на 800 милиона $, която включва 72 155-милиметрови гаубици, 144 000 артилерийски снаряда и над 120 въоръжени дрона, за които ще е належащо образование на украинските военни, оповестява Асошиейтед прес

По този метод сумата на помощта за сигурност, предоставена от началото на нашествието на Русия на 24 февруари, доближава 3,4 милиарда $. Това е изключително огромен размер на американската военна помощ за страна, към която Съединените щати нямат отговорности по контракт за защита.

Защо артилерията е толкоз значима в този момент?

Тежките оръжия се обрисуват като основна част от развоя на борбата за източния район на Украйна, прочут като Донбас. Сравнително равният терен е подобаващ за това, което военните назовават маневрена война - напредването на танкове и други сухопътни сили, подкрепени от оръдия с огромен обхват като 155-милиметровата гаубица.

През последните дни руснаците разполагат в региона на Донбас спомагателна артилерия, както и повече сухопътни войски и друга техника, в подготовка за очертаващата се дълга борба в индустриалното сърце на Украйна.

Гаубиците, които Съединени американски щати изпращат в Украйна, ще бъдат от най-новия американски модел, прочут като M777, употребен от армията и морската пехота. По-малки и по-маневрени от по-стария модел, М777 могат да се разполагат на бойното поле с тежкотоварни хеликоптери и да се придвижват относително бързо сред позициите с тежкотоварни военни камиони, които също се обезпечават от Пентагона. " Важен е типът на бойните дейности, които чакаме в Донбас. Заради терена, тъй като е открит, тъй като е равнинен, тъй като не е толкоз урбанизиран, можем да чакаме руснаците да разчитат на далекобойни оръжия, по-специално на артилерия ", сподели Джон Кърби, представител на Пентагона.

Високопоставен чиновник на защитата на Съединени американски щати съобщи, че първите от 72-те гаубици се чака да потеглят към Европа още този уикенд.

Други 155-милиметрови гаубици, които Байдън утвърди предходната седмица да бъдат изпратени в Украйна, неизяснен брой към този момент са в Европа, а в сряда американски военни ще стартират да образоват свои украински сътрудници по какъв начин да боравят с тях. Обучението ще се прави в неуточнена трета страна.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР