Осем работни групи започват работа по изготвянето на текстовете на

...
Осем работни групи започват работа по изготвянето на текстовете на
Коментари Харесай

Осем работни групи ще подготвят новия Закон за туризма

Осем работни групи стартират работа по правенето на текстовете на новия Закон за туризма от идната седмица. Това заяви за Българското национално радио ръководителят на парламентарната комисия по туризъм Илин Димитров.

Над 300 души, в които има представители на бизнеса, неправителствени организации и специалисти, са показали интерес да вземат участие в изработването на новия закон.

Работните групи са от хотелиери, ресторантьори, туроператори, планински водачи и екскурзоводи, специалисти по ръководство на собствеността, образованието в туризма, кадровата политика, маркетинга и рекламата. Предстои да бъде изработен разбор на в този момент настоящия закон, както и да бъдат направени съответните оферти за нов, по-добре работещ закон за туризма. Той би трябвало да бъде подготвен до края на годината.

Председателят на парламентарната комисия по туризъм Илин Димитров акцентира, че за пръв път от доста години браншът гледа в една посока и всички негови представители разчитат на една нова нормативна уребда, която да им оказва помощ да се развиват.

Подготвя се и обединяването на браншовите асоциации в една или четири на брой националнопредставителни организации.

"Те ще дават отговор за рекламата, една част от бюджета наложително ще отива за обучение, като ще има глава, която ще оказва помощ за членуване в международни организации. Една единна браншова организация би решила казуса с туристическата полиция и с работата на черно, като би направила по този начин, че браншът да има правила, които се съблюдават от вътрешната страна ", разяснява Димитров.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР