НЮ ЙОРК (АП) — Те са отличителни белези на американската

...
НЮ ЙОРК (АП) — Те са отличителни белези на американската
Коментари Харесай

Американският парадокс на протеста: празнуван и осъждан, приветстван и намордник

НЮ ЙОРК (АП) — Те са отличителни белези на американската история: митинги, манифестации, седящи стаи, маршове, разстройства. Те датират от ранните дни на това, което щеше да стане Съединените щати, до гледките и звуците, отекващи в пейзажите на националните колежи и университети по време на тази активистка пролет.

И също толкоз част от тази американска история? Същите тези събития се посрещат с неспокойствие, наказание, яд, апели за отвод и от време на време потребление на правоприлагащи органи и нападателни тактики, с цел да се случи това.

„ Несъгласието е от значително значение за демокрацията. Но несъгласието в никакъв случай не би трябвало да води до вълнения “, сподели президентът Джо Байдън в четвъртък, обобщавайки трайния народен абсурд.

Американците ценят правото да се събират, да приказват, да подават петиции за коригиране на недоволствата. Това е заложено в първата от конституционните ремонти. Те възхваляват обществените дейности от предишното и признават напредъка към равенството, реализиран о...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР