Осем месеца след началото на руската инвазия в Украйна Mercedes-Benz

...
Осем месеца след началото на руската инвазия в Украйна Mercedes-Benz
Коментари Харесай

Mercedes-Benz се изтегля напълно от Русия

Осем месеца след началото на съветската инвазия в Украйна Mercedes-Benz изцяло се отхвърля от съветския си бизнес. Търговското сдружение и заводът за сглобяване на леки коли с повече от 1000 чиновници ще бъдат продадени на съветския вложител " Автодом ", заяви производителят на коли. Не се загатва нищо за цената, предава DPA.

Финансовият шеф Харалд Вилхелм споделя единствено, че Mercedes не чака никакви отписвания или доходи от продажбата. През март Mercedes замрази производството си в Русия и износа си за страната поради войната. Компанията от DAX в този момент твърди, че през миналата година производителят на коли е трябвало да одобри загуба от към 800 млн. евро по отношение на съветския си бизнес, съобщи investor.bg.

Фабриката край Москва беше открита през 2019 година с присъединяване на съветския президент Владимир Путин. В оборудването, което се разглеждаше като основно за достъпа до преференциални държавни поръчки, работят над 1000 души и се създават седанът и SUV моделите от Е-класата. Оборудван с роботи и друга най-съвременна автоматизация, заводът може да създава 20 хиляди автомобила годишно.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР