Осъденият на 10 г. затвор за участие в престъпната група

...
Осъденият на 10 г. затвор за участие в престъпната група
Коментари Харесай

Страховит бандит от „Килърите“ иска на свобода

Осъденият на 10 година затвор за присъединяване в незаконната група за мокри поръчки „ Килърите “ Янко Попов-Туцо желае да излезе на независимост. Той е подал молба за условно предварително освобождение от пандиза, оповестиха от Софийски градски съд.
Това се случва по-малко от 9 месеца, откакто Върховният касационен съд произнесе окончателните присъди на Попов и още трима от групата. От Софийски градски съд прецизират, че Туцо е изтърпял повече от половината от 10-годишната си присъда, като по-голямата част е приспадната от предварителния арест. На 22 август т.г. съдът ще прегледа молбата му и ще се произнесе дали да бъде освободен предварително.
На 1 декември м.г. Върховен касационен съд удостовери наказването от 10 години "лишаване от независимост " на Попов, наложено от Варненския апелативен съд, който промени и понижи със 7 години първоинстанционната присъда от 17 година затвор. Според висшите магистрати Янко Попов е отговорен за това, че в съучастничество като помощник с Георги Вълев, Петър Стоянов, Васил Костов, Георги Георгиев, Райчо Стойнев и Владимир Филев съзнателно е улеснил Владимир Филев да умъртви шуменския предприемач Румен Рачев.
От Върховен касационен съд обаче сметнаха, че Попов не е направил това с користна цел, заради което дефинираха за вярна не първоинстанционната, а въззивната присъда, написа "Монитор ". Трима от "Килърите " остават в пандиза до живот без право на подмяна – посочения като началник на групата Петър Стоянов-Сумиста, Георги Вълев и Васил Костов-Кеца. Те бяха приети за отговорни за две поръчкови убийства от 2009 година - на великотърновския юрист Петър Лупов и на шуменския предприемач Румен Рачев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР