Осъден за корупция кмет избяга в чужбинаРумънската гранична полиция обясни

...
Осъден за корупция кмет избяга в чужбинаРумънската гранична полиция обясни
Коментари Харесай

Накратко

Осъден за корупция кмет избяга в чужбина
Румънската гранична полиция изясни по какъв начин е избягал от страната кметът на северния град Бая Маре Каталин Керекеш, наказан от Апелативния съд на Клуж на 5 година затвор за корупция. Той е разгласен за търсене, откакто не е открит нито в дома си, нито в кметството. Мъжът минал границата с Унгария с такси, употребявайки документ за идентичност на собствен родственик, живеещ в чужбина, с който си наподобяват.

В Мексико освободиха трима отвлечени публицисти
В мексиканския щат Гереро при интервенция на силите за сигурност бяха освободени трима публицисти, които неотдавна бяха отвлечени. Страната е една от най-смъртоносните в света за кореспонденти. Досега т. година са убити петима, а през 2022 година - 13.

Папа Франциск се разболя от грип
От пресцентъра на Ватикана оповестиха, че Папата е настинал и уговорките му са анулирани. Медиите напомнят, че той има редица здравни проблеми от две години насам. На 17-ти декември следва да навърши 87 години.

Полицай беше намушкан с нож в пандиза
Осъденият за убийството на чернокожия Джордж Флойд някогашен служител на реда Дерек Шовин, намиращ се в пандиза, беше ранен при нахлуване с нож. Нападателят също е пандизчия. Шовин е признат в болница.

Китай вкарва ограничения след растеж на болести при деца
Китай е разпоредил засилени превантивни ограничения по отношение на необичайния скок на респираторните болести при деца. През последните дни в интернационален проект, се следи засилено безпокойствие след известията в обществените мрежи за цялостни детски болнични отделения.

10 души починаха при пожар в Пакистан
Десет души починаха при пожар, избухнал в търговски център в южния пакистански град Карачи. 22 са потърпевши. Не е известна повода за огъня.

4 жертви на музикален фестивал в Индия
При навалица по време на музикален фестивал в университет в Южна Индия са починали минимум 4 студенти, а други 60 са ранени. Започнало е следствие.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР