Организмът ни е сложна машина, която, за да функционира правилно,

...
Организмът ни е сложна машина, която, за да функционира правилно,
Коментари Харесай

Подобрете паметта с храни, богати на витамин В1

Организмът ни е комплицирана машина, която, с цел да действа вярно, се нуждае от верния вид хранително гориво. В публикацията ще се спрем на значимостта, която витамин В1 има за здравето на тялото ни.

Накратко скъпият витамин В1 подкрепя умствената функционалност и храносмилането. Той подтиква растежа и има успокоителен резултат върху централната нервна система.

Витамин В1 служи като спомагателен ензим в доста ензимни системи. Недостигът му води до неврит, липса на вкус и констипация.

Храните, най-хубави източници на витамин В1, са: пълнозърнестите храни (хляб, макарони, спагети и пр.), овес, зърнените растения, варивата (боб, грах, леща и пр.). Пшеничните кълнове, бирените дрожди и нетлъстото свинско месо също съдържат високи равнища на витамин В1.

По-детайлно видяно консумирането на артикули, в чиито състав има витамин В1, има предпазен резултат против болесттите на централната нервна система. Особено целесъобразен е при стресови обстановки.

Допълнителни количества от витамина са изключително нужни след хирургическа интервенция, тежко боледуване и лекуване. Продукти с високо наличие на витамин В1 са детайл от диетите, целящи изцяло възобновяване на организма.

 Подобрете паметта с храни, богати на витамин В1

Липсата на витамин В1 води до нарушавания във действието в централната нервна система. Възможните последствия са понижаване способността за запаметяване. Този витамин е необходим и на мускулите и сърцето.

Важно е да се знае още, че прекаляването с артикули, приготвени от рафинирано брашно и захар, има пагубно влияние върху съдържащия се в организма витамин В1.

Този витамин е извънредно скъп, защото без него се затруднява превръщането на въглехидратите в сила. Според експерти колкото повече е физическата натовареност в всекидневието, толкоз по-голяма става и потребността от банкет на храни, богати на витамина.

Изчислено е, че дневно човек се нуждае приблизително от 1.5 до 2.5 мг витамин В1. При по-голям разход на сила нужното количество се усилва.

Врагове на витамин В1 са: кофеинът, алкохолът и средствата за угнетяване на стомашната киселинност (известни още като антиациди).

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР