Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) прогнозира, че глобалният

...
Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) прогнозира, че глобалният
Коментари Харесай

Единствено Китай от големите икономики ще приключи годината с растеж

Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) предвижда, че световният бизнес ще се възвърне на предпандемичните си равнища до края на 2021 година

Близо 1/3 от целия стопански напредък на света през 2021 година ще пристигна от китайската стопанска система, която ще е главен мотор на растежа. Освен това Китай ще има растеж от 1,8% от БПВ за 2020 година и ще бъде единствената огромна страна с стопански напредък през тази година. През идващите 2 години Китай ще има растеж от 8% и 4,9%.

За съпоставяне Съединени американски щати се чака да отбележат спад на Брутният вътрешен продукт от 3,7% за тази година и растеж от 3,2% и 3,5% през идващите две години. Прогнозите за еврозоната са -7,5% за 2020 година и растеж от 3,6% и 3,3% през идващите 2 години.

„ Заради съществуването на ваксини за първи път от началото на пандемията има вяра за по-светло бъдеще “, се споделя в прогнозата на институцията, в която членуват 37  държави, представляващи 63% от Брутният вътрешен продукт на света.

„ Най-лошите прогнози бяха избегнати, а индустриалната мощност беше непокътната и бързо ще може да проработи още веднъж “, се споделя още в документа.

Спадът на световната стопанска система се чака да бъде 4,2%, вместо по-рано предстоящите 4,5%. През идващите две години се чака растеж на Брутният вътрешен продукт на света приблизително с 4% на година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР