Организацията World Boxing, която беше създадена като алтернатива на Международната

...
Организацията World Boxing, която беше създадена като алтернатива на Международната
Коментари Харесай

World Boxing иска признание от МОК

Организацията World Boxing, която беше основана като опция на Международната асоциация по бокс (IВА) с президент Умар Кремльов, ще се опита да получи самопризнание от Международния олимпийски комитет (МОК) и по този начин да влезе в олимпийското семейство, заяви организация ТАСС.

През август първи членове на новата организация World Boxing станаха федерациите по бокс на Австралия, Англия, Нова Зеландия, Нидерландия и Съединени американски щати. Също по този начин възнамеряват да се включат федерациите по този спорт на Аржентина, Бразилия, Канада и Швейцария.

" World Boxing има желание да подаде поръчка за признаването й като публична конструкция от МОК и като интернационална асоциация на своя спорт ", се споделя в мнението на новата организация.

От МОК обаче дадоха отговор, че до завършването на арбитражния спорт с IBA няма да се взимат никакви решения за бъдещето на бокса в олимпийското придвижване.

Няма потребност да се подават никакви поръчки за участие или признание на върховенството на нова организация, до момента в който не приключат правосъдните каузи по тематиката. Очакванията ни са това да се случи при започване на календарната 2024-а года ".

През юни на сесия на МОК с мнозинство при гласуването IBA беше изключена от олимпийското придвижване, защото лишената от права през 2019-а година организация не съумя да си реши вътрешните управнически и финансови проблеми.

Руснакът Кремльов упреква пък от своя страна МОК и управлението на международното олимпийско придвижване в прикриване на корупционни закононарушения на някогашния началник на бокса Чънг Куо.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР