Организацията на Северноатлантическия договор (НАТО) създаде ново бойно поле в

...
Организацията на Северноатлантическия договор (НАТО) създаде ново бойно поле в
Коментари Харесай

Китай: НАТО създаде бойно поле по отношение на киберсигурността

Организацията на Северноатлантическия контракт (НАТО) сътвори ново полесражение в киберпространството, съобщи във вторник представителят на китайското външно министерство Чао Лицзян.

По време на постоянна конференция Чао Лицзян даде обещание Пекин да предприеме нужните ограничения за отбрана на своите ползи в региона на киберсигурността и да противодейства на кибершпионажа.

Както Европейският съюз, по този начин и Съединени американски щати упрекнаха Пекин, че не е направил задоволително, с цел да спре злонамерената кибер интензивност, ориентирана против Запада.

Междувременно задачата на азиатската страна към Европейски Съюз дефинира обвиняванията като " неоснователни ".

Обвиненията, отправени от някои страни на Запад, че Пекин стои зад хакерските атаки против организации, държавни управления и финансови институции по целия свят, са безпочвени, се споделя в изказване на Китайската задача към Европейския съюз, оповестено във вторник.

Мисията упрекна западните страни в " двуличие ", потвърждавайки, че точно западните страни, а не Китай, са тези, " които подслушват всеобщо и безсистемно по целия свят ".

Изявлението пристигна като отговор на декларация, направена от Европейския съюз, в която Брюксел приканва Китай да предотврати " злонамерени кибердейности ", които произлизат от неговата територия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР