Организаторите на подписката за референдум за преминаване към президентска република

...
Организаторите на подписката за референдум за преминаване към президентска република
Коментари Харесай

Има такъв народ не събра нужните подписи за референдум за президентска република

Организаторите на подписката за референдум за прекосяване към президентска република не са съумели да съберат нужния брой подписи. Това излиза наяве от обява във Facebook от понеделник на водача на " ИТН " Слави Трифонов .

На 24 януари предприемчив комитет отпред с Трифонов стартира подписка за производство на народен референдум за избори за Велико национално заседание, което да реши за смяна на формата на ръководство от парламентарна на президентска република.

" Събрахме 145 193 подписа от българските жители - в България и на всички места по света ", написа Трифонов.

Трифонов заяви, че възнамерява сходна подписка, през лятото на 2022 година, близо два месеца откакто партията му се отдръпна от ръководещата коалиция с " Продължаваме промяната ", " Демократична България " и Българска социалистическа партия.

В понеделник той написа още, че Има Такъв Народ " ще работи настойчиво за смяна в закона за референдумите. Защото съгласно нас директната народна власт е същинският израз и форма на народна власт ". По негови думи, " в случай че бяхме релативно естествена страна ", събраните подписи биха били задоволителни за инициирането на референдум.

През 2022 година Има Такъв Народ предложи да се промени прагът на валидността, при който решенията от допитването стават наложителни за Народното събрание. Конституционалисти споделиха, че концепцията е неприложима.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР