Организаторите на Гран При на Австралия тази година обещават най-бързото

...
Организаторите на Гран При на Австралия тази година обещават най-бързото
Коментари Харесай

Предстои най-бързата Гран При на Австралия?

Организаторите на Гран При на Австралия тази година дават обещание най-бързото съревнование в историята на конкуренциите в Мелбърн, защото ще бъде добавена нова, четвърта DRS зона. Гран При на Австралия е трети кръг от сезон 2023 във Формула 1 и ще се организира на 2 април.

Четвъртата DRS зона беше планувана още предходната година за надпреварата на “Албърт парк ”, само че беше отстранена по гледище на ФИА след петъчните свободни тренировки.

“Сега мненията и оценките от страна на ФИА и Формула 1 за четвъртата DRS зона са позитивни и тази година ще я използваме ”, съобщи шефът на Гран При на Австралия Андрю Уестакот пред излизащия в Мелбърн вестник The Herald Sun, представен от организация Ройтерс.
 Хамилтън: Видях новата ни кола през декември! Хамилтън: Видях новата ни кола през декември!
Според Уестакот, в този момент оптималната скорост на “Албърт парк ” ще доближи 340 км/ч и това ще направи надпреварата в Мелбърн най-бързото, което се е провеждало там.
 Пускат спомагателни билети за Гран При на Австралия Пускат спомагателни билети за Гран При на Австралия
“Колите са по-развити и по-бързи спрямо предходната година, а прибавянето на четвърта DRS зона ще значи, че обиколките им ще станат по-бързи - разяснява Уестакот. - Това ще усили скоростта и ще понижи времето за обиколка, чака ни най-бързото съревнование от Формула 1 в историята на Мелбърн. ”
 В Мелбърн тече трескава подготовка за Гран При на Австралия В Мелбърн тече трескава подготовка за Гран При на Австралия
Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР