Оптичната система комбинира мултифокален дисплей с интегрална визуализация(снимка: Byoungho Lee

...
Оптичната система комбинира мултифокален дисплей с интегрална визуализация(снимка: Byoungho Lee
Коментари Харесай

Нов дисплей показва естествени 3D изображения


Оптичната система комбинира мултифокален екран с интегрална визуализация
(снимка: Byoungho Lee / Seoul National University)

Изследователи създадоха първообраз на екран, който употребява проекция за основаване на 3D изображения с ултра- висока разграничителна дарба. Новият метод разрешава генерира на естествени 3D изображения, които не изискват специфични очила за гледане.

Методът на светлинното поле дава опция за проявление на отразена от обект светлина по подобен метод, че да подхожда на действителната забележима картина. Тъй като автостереоскопичните екрани със светлинно поле възпроизвеждат разнообразни изображения за другите ъгли на видимост, за обработката им е належащо голямо количество информация. Това постанова компромис сред разграничителната дарба и размера на екрана, защото хардуерът на екрана може да бъде покрит с доста информация за култивиране.

За да преодолеят това ограничаване, откривателите от Сеулския народен университет са създали нова оптична настройка, която комбинира мултифокален екран с интегрална визуализация, заяви. Обикновено мултифокалният екран може да генерира висококачествено обемно изображение, само че е механически сложен за осъществяване в система с огромен екран. От друга страна, интегралната визуализация усилва изображенията по-добре.
още по тематиката
В новото устройство мултифокалният екран основава 3D сцена с висока разграничителна дарба, до момента в който интегрираната технология за визуализация я усилва за гледане на огромен екран. Прехвърлянето на информация от мултифокалния екран към вграденото устройство за обрисуване се прави оптично без никаква цифрова обработка.

Изпробвайки на процедура прототипа на своята система, откривателите удостоверяват, че устройството е в положение да възвърне обемното изображение. Тестовете демонстрират, че прототипът може да създаде 3D изображение с размери 21,4×21,4×32 см, което е еквивалентно на разграничителна дарба от 28,6 мегапиксела и 36 пъти по-голяма от резолюцията на истинското изображение.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР