Опровержение във връзка с публикацията Първо в Lupa.bg: Десетки пострадали

...
Опровержение във връзка с публикацията Първо в Lupa.bg: Десетки пострадали
Коментари Харесай

ОПРОВЕРЖЕНИЕ във връзка с публикацията Първо в Lupa.bg: Десетки пострадали от заледените тротоари пред големите вериги

Опровержение по отношение на обявата „ Първо в Lupa.bg: Десетки потърпевши от заледените тротоари пред огромните вериги (СНИМКИ) “, в www.lupa.bg от 22.01.2024 година

От името на издателя „ Ню Медиа Уеб “ ЕООД и публицистичния екип на www.lupa.bg бихме желали да поднесем своите извинения на читателите във връзка погрешните и уронващи престижа на „ Лидл България ЕООД енд Ко “ КД изказвания в „ Първо в Lupa.bg: Десетки потърпевши от заледените тротоари пред огромните вериги (СНИМКИ) “,.

В публикацията нашите създатели показват, че:

-       „ Шефовете на магазините не провеждат чистенето на пешеходните зони, хора се пребиват един след различен “;

-       „ Вече няколко дни България е скована от мраз и сняг, само че шефовете на огромните вериги магазини не се вълнуват от това и въобще не чистят тротоарите, които принадлежат към собствеността. “

Към публикацията е приложена и фотография, която по явен и категоричен метод препраща към комерсиалната верига магазини Лидл България.

След публикуването на публикацията, от Лидл България се свързаха с редакцията на Lupa.bg и предоставиха следната информация:

1.    Тротоарите, за чиято поддръжка се твърди, че е отговорност на притежателя на магазин наоколо, в действителност са общинска благосъстоятелност и като такава за тяхната поддръжка директно дава отговор общината.

2.    Териториите, за поддръжката на които Лидл България носи отговорност, се почистват навреме и ефикасно с оглед попречване на произшествия.

Отговорно заявяваме, че в оповестения материал сме позволили разгласяването на манипулативни изказвания, които почиват на неназовани и непроверени източници на информация, както и че не сме направили нужната инспекция на цитираните данни и не сме потърсили мнението на Лидл България. Наясно сме, че този метод е в прорез с положителните журналистически практики и по този метод заблуждава читателите, основава погрешни показа за Лидл България и злепоставя и накърнява положителното име и известност на компанията.

През годините Лидл България се е потвърдила като виновна и транспарантна компания, важен вложител и почтен поданик, приближен сътрудник на българските производители и правилен шеф.

Публикуваме това опровергаване, осъзнавайки своята отговорност като медия, която въздейства върху образуването на публичното мнение и настройки.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР