Имунизацията срещу коклюш на деца в квартал Факултета“ става трудно,

...
Имунизацията срещу коклюш на деца в квартал Факултета“ става трудно,
Коментари Харесай

Проблеми при ваксинирането на децата в кв. Факултета“

Имунизацията против коклюш на деца в квартал „ Факултета “ става мъчно, алармират жителите. Една от повода - там работи единствено един персонален доктор в два дни от седмицата, а пациентите му са над 5000. Преди няколко дни от РЗИ са били в квартала и са изготвили график за имунизиране.

Две от трите деца на Златка - на 7 и 3 години, са без никакви ваксини. Според майката - повода е, че докторът все го няма.

„ Когато желае, идва на работа, когато ни е необходим за децата, него го няма. Съгласна съм, че е рисково да нямат ваксини децата, само че просто персоналния доктор като го няма “, сподели пред Би Ти Ви Златка Кирилова – майка на три деца.

Доктор Вълчев, който е единственият персонален доктор там, работи в кабинета си два дни в седмицата, единствено преди обед. Казва, че при него са записани 1600 деца.

„ Строга отчетност водим на имунизирани и брой неимунизирани пациенти и подлежащи. И такива, които са отказали имунизация. Имам такива отводи през последните две седмици на към 14 майки. В момчета подлежат на имунизации 20 и няколко индивида. РЗИ бяха тук и направихме прецизен график за работата с тях “, съобщи доктор Вълчев.

„ За коклюш приказваме с майките на кърмачетата, тъй като те са в риск сега. Съветваме да се понижат контактите, да се приказва с персоналните лекари “, сподели Мариана Йорданова - здравен посредник.

Хората от квартала се осведомят за коклюша от новините.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР