Определените цени на електроенергията и на топлоенергията от 1 юли

...
Определените цени на електроенергията и на топлоенергията от 1 юли
Коментари Харесай

Как председателят на КЕВР аргументира новите цени на тока?

Определените цени на електрическата енергия и на топлоенергията от 1 юли от Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) се основават на ясна икономическа логичност. В своите решения енергийният регулатор се управлява от четири съществени правилото - бистрота, резистентност на решенията, правомерност и правдивост . Това съобщи пред публицисти ръководителят на КЕВР Иван Иванов след закритото съвещание, което комисията организира тази заран.
 
Той акцентира, че в ценовите си решения регулаторът прецизно ползва закостенял метод за недопускане на внезапни промени и регистрира, от една страна опциите на потребителите, а от друга - нуждата от стабилно развиване на сдруженията в енергийния и газовия бранш.
 

" Сегашният състав на регулатора не позволи внезапни промени в определяните цени и през миналите три години тяхното нарастване беше доста под растежа на междинната, минималната работна заплата и пенсиите, както и под равнището на регистрираната от Национален статистически институт годишна инфлация ", сподели ръководителят на КЕВР.
 
 БГНЕС

Иван Иванов увери, че регулаторът и отсега нататък ще употребява всички законови благоприятни условия , за да не допусне внезапни ценови промени за потребителите на електрическа и топлинна сила.-->
 

Попитан по какъв начин ще се отразят новите цени на топлоенергията на сметките на потребителите, Иван Иванов отговори, че топлата вода и топлинната сила се употребяват единствено от 15% от популацията.
 
" В дребните градове и в селата на България хората употребяват за отопление дърва, въглища и електрическа енергия. Затова най-важният индикатор е цената на електрическата сила и се стремим тя да бъде минимално увеличена, само че не би трябвало да позволяваме да има тежки финансови усложнения на енергийните сдружения ", разяснява ръководителят на КЕВР.
 
 БГНЕС
 

Решенията на КЕВР за цените в секторите " Електроенергетика " и " Топлоенергетика " от 1 юли 2018 година ще бъдат оповестени на интернет страницата на регулатора.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР