Опитите да се наложат определени решения на Беларус, Киргизстан или

...
Опитите да се наложат определени решения на Беларус, Киргизстан или
Коментари Харесай

Путин определи като „неприемлива“ външната намеса в делата на Беларус

Опитите да се наложат избрани решения на Беларус, Киргизстан или Молдова извън са неприемливи, тези страни би трябвало да могат независимо да се оправят със обстановката си. Това мнение изрази съветският президент Владимир Путин, говорейки на срещата на върха на Шанхайската организация за съдействие (ШОС) в режим на видеоконференция, предава TACC, заяви организация " Фокус ".

„ Смятаме за недопустимо някой извън да постанова избрани решения на беларуския народ “, съобщи съветският водач и добави, че „ на беларусите би трябвало да бъде разрешено умерено да решат нещата сами и да подхващат нужните стъпки “. „ Същото важи напълно за последните събития в Киргизстан и за разгръщащата се вътрешнополитическа битка в Молдова ", акцентира Путин.

Говорейки за Беларус, който е наблюдаващ в ШОС, президентът на Руската федерация означи, че тази страна е „ атакувана от външни сили “. „ След президентските избори в страната нашите беларуски другари изпитват невиждан напън, съпротивляват се на наказания и провокации, осведомителната и пропагандна война се отприщи против тях “, разяснява съветският държавен глава.

Като цяло той дефинира като неприкрито предизвикателство за общата сигурност „ честите опити за директна външна интервенция във вътрешните работи на страните от ШОС “. „ Говорим за жестоко нарушение на суверенитета, желанието да се раздели обществото, да се промени векторът на развиване на страната, да се пресечен вековните политически, стопански и филантропични връзки, които към този момент са се оформили ", сподели Путин.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР