Опит да установи контакт с председателката на ЕК Урсула фон

...
Опит да установи контакт с председателката на ЕК Урсула фон
Коментари Харесай

ГУЗЕН след записите: Кирил Петков на килимчето пред Урсула, търси прошка

Опит да откри контакт с председателката на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен, а не разкриване на конструкция на „ Продължаваме промяната “, е причина за изненадващото пътешестване на съпредседателя на партията Кирил Петков до Словакия.

В неделя заран Петков изненадващо отхвърли изявление пред Би Ти Ви като оправданието бе непредвидено пътешестване. Впоследствие кореспондент на 24 часа го засече в самолета от София до Братислава, а обяснението бе, че ще открива конструкция на Политическа партия в столицата на Словакия.

Реклама

Истинската причина обаче е Петков да се просне на килимчето в опит да се извини онлайн на Урсула фон дер Лайен, откакто и нейното име бе упоменато в записите от националния съвет на „ Продължаваме промяната “, които бяха изнесени от Радостин Василев в петък. В записа се чува по какъв начин Петков споделя за собствен поверителен диалог с Урсула фон дер Лайен, в който тя му била дала обещание да се намерения за смяна в изискванията за приемане на България в еврозоната.

„ Днес имах диалог с Урсула (фон дер Лайен) като ѝ зададох тъкмо този въпрос: „ в случай че ще има опция за такова държавно управление, обещаваш ли да ни пуснеш “. Тя вика: „ за Шенген ви е доста огромен шансът, за еврозоната – би трябвало да го измислите по какъв начин да заобиколите разпоредбите, смисъл да влезете в рамките “. И аз споделих: „ може ли да мислим за инфлация, която да е минус резултата на Украйна? “ и тя вика: „ Не ме цитирай, само че ще се опитам да ти оказа помощ “. Изглеждаше, че за тях не е неприятна концепция “, споделя в записа Петков.

Разговор сред Урсула фон дер Лайен и Кирил Петков е имало, потвърдиха от Европейската комисия, само че отхвърлиха детайлности. Според дипломатически източници шефката на Европейска комисия е приела остро замесването на името й във вътрешнополитически разправии в България и проявената недискретност.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР