Операцията е проведена под Окръжна прокуратура – РусеНа 16.08.2022 г.

...
Операцията е проведена под Окръжна прокуратура – РусеНа 16.08.2022 г.
Коментари Харесай

Петима задържани при специализирана полицейска акция в Русе

Операцията е извършена под Окръжна прокуратура – Русе

На 16.08.2022 година на територията на град Русе, чиновници от Първо районно управление (на МВР), Второ районно управление (на МВР) браншове ПКП и ПИП при ОДМВР – Русе, взаимно със ССТД при ОДМВР – Русе под надзора на Окръжна прокуратура – Русе е извършена профилирана полицейска интервенция по отношение на противопоставяне на наркоразпространението, трафика на бежанци, разпространяване на акцизни артикули без бандерол и заплатен данък и закононарушения срещу интелектуалната благосъстоятелност.

В хода на интервенцията са арестувани пет лица, както следва: М. Д. М. на 31 год. от град Русе, Т. В. С. на 24 год. от град Русе, И. Д. М. на 42г. от град Русе, М. А. А. на 24 год. от град Русе, и И. Р. Т. на 24 год. от град Русе. При извършените ПСД, изразяващи се в персонален обиск, претършуване и изземване на пет адреса и три автомобила са конфискувани общо към 3кг. суха тревна маса, реагираща при тестване с полеви наркотест на марихуана, принадлежности за разфасоване и удължаване, мобилни комуникатори, портативни компютри, парични суми в лв. и валута и документи.

При инспекция в складово помещение, стопанисвано от комерсиално сдружение със притежател и шеф Д.И. на 43г. от град Русе, са открити огромен брой продукти – спортни екипи, грейки и зимни якета, носещи името и белезите на известни търговски марки („ Moncler “, „ Hugo Boss “, „ Nike “, „ Prada “, „ Philipp Plein “, „ Givenchy “, „ Karl Lagerfeld “, „ The North Face “), без единодушието на притежателите на изключителното право върху комерсиалните марки за клас 25 по МКСУ /международна подредба на стоките и услугите/ и без правно съображение.

В помещението също по този начин са открити и 640 къса цигари без подложен акцизен бандерол, които са предадени на чиновници от Търговско дружество „ Митница-Русе “. В хода на интервенцията, същият ден чиновниците са ревизирали и адрес в град Мартен, където са открити нерегистриран профилиран дребен обект за филтрация на алкохол и общо 300л. алкохол без заплатен данък, благосъстоятелност на Д.Д. на 51г. от гр. Мартен. Иззети са алкохолът и техническите уреди за неговото произвеждане. На М. Д. М. и Т. В. С. са повдигнати обвинявания и е наложена мярка за неотклонение „ Задържане под стража за период от 72 часа “, а на И. Д. М. е наложена мярка за неотклонение „ Парична гаранция “.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР