Операторът на газопреносната система на Украйна (ОГТСУ) съобщи, че станция

...
Операторът на газопреносната система на Украйна (ОГТСУ) съобщи, че станция
Коментари Харесай

Русия завзема ключови точки за транзит на газ към Европа в Украйна

Операторът на газопреносната система на Украйна (ОГТСУ) заяви, че станция " Сохранивка " и гранична компресорна станция " Новопсков " са се озовали в окупираните територии и преносът на газ през тях към този момент е неосъществим, оповестява украинският информативен уебсайт " Гордон ".

Руските сили " се намесват в софтуерните процеси и правят неразрешено евакуиране на газ ", се споделя в известието, оповестено на уеб страницата на ОГТСУ.

Няма без значение удостоверение на тези изказвания.

Компанията отбелязва, че " Новопсков " е първата от компресорните станции на украинската газопреносна система в Луганска област, през която съвсем една трета от газа (до 32,6 милиона кубически метра на ден) минава директно от Русия към Европа.

ОГТСУ акцентира, че не може да управлява активи, намиращи се в окупираните територии.

„ Освен това намесата на окупационните сили в софтуерните процеси, измененията в режимите на работа на оборудванията на газотранспортната система, в това число неразрешеното евакуиране на газ от директния поток, заплашиха стабилността и сигурността на цялата украинска газотранспортна система “, се акцентира в известието.

От ОГТСУ са споделили пред " Гордон ", че от 07:00 часа на 11 май газът няма да се приема в газотранспортната система на Украйна във физическата точка на възела " Сохранивка ".

„ Компанията неведнъж е докладвала на „ Газпром “ за заканите за преноса заради дейностите на следените от Русия окупационни сили и е упорствала да се спре намесата в работата на оборудванията, само че тези апели са били пренебрегнати “, означават от ОГТСУ.

За осъществяване на директните отговорности към европейските сътрудници е допустимо краткотрайно да се трансферира приемът на газ до най-близката точка за физическа връзка " Суджа ", намираща се на територията, следена от Украйна, означават от компанията.

" Гордон " цитира шефа на борда на " Нафтогаз - Украйна " Юрий Витренко, че Русия може да реалокира нужното за пренос количество до друга точка на присъединение към Украйна.

„ Газпром “ е съответно известен, че Украйна към този момент не носи отговорност за преноса на газ през окупираните от Русия територии “, акцентира Витренко.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР