Operation Eternal, ръководена от Националната агенция по борба с престъпността

...
Operation Eternal, ръководена от Националната агенция по борба с престъпността
Коментари Харесай

`Kingpins` сред повече от 400 престъпници, задържани в операция Met Police EncroChat

Operation Eternal, ръководена от Националната организация по битка с престъпността (NCA) и нейната лична интервенция Venetic, употребява данни, взети от EncroChat, за идентифициране на нарушители, разрешаване убийства и битка с търговията с опиати.

EncroChat беше загадка операционна система, достъпвана посредством предпазена ключова дума на телефони с Android, като на всеки консуматор на платформата беше дадена неповторима „ ръкохватка “, формирана от съществително и прилагателно.

Слушалките, които костват £1500, можеха да споделят единствено с други EncroChat устройства и всичките им данни можеха да бъдат изтрити, в случай че бъдат предадени на управляващите.

Платформата изпрати известие до потребителите, призовавайки ги да се отърват от телефоните си, откакто схванаха, че е бил злепоставен от правоохранителните органи през юни 2020 година и беше спрян малко по-късно.

Метрополицията сподели, че са осъществени 942 ареста от началото на интервенция Eternal през март 2020 година със 784 от упрекнатите и 426 наказани.

Работодателите би трябвало да са наясно с личния състав по отношение на наблюдението на работното място, предизвестява пазачът на поверителността

Тези наказаните бяха наказани на общо 3722 години затвор.

Три тона опиати от клас А и Б и 49 оръжия също бяха иззети от силите.

Командир Брогдън сподели: „ Тези нарушители бяха употребявайки това, което назоваваме „ твърдо и несъмнено “ информационно устройство, тъй че дейно е като платформа за обществени медии, до която нарушителите имаха вяра, че нямаме достъп.

„ Те разиграваха метода си на живот [в EncroChat], търговия с опиати, поръчване на принуждение и убийства тук по улиците на Лондон и можехме да забележим по какъв начин това се разиграва по метод, който не сме виждали до момента. Това беше забележителен скок напред. "

Изображение: Оръжия, пари в брой и опиати бяха конфискувани като част от интервенцията, ръководена от Националната организация за битка с престъпността

Командир Брогдън сподели, че доста от разкритите в интервенцията са били " основните глави " на мрежите на проведената престъпност в Лондон, добавяйки: „ Те седяха в техните зелени анклави и не чакаха полицията да почука на вратата им и ние го направихме и ги изправихме пред правораздаването, тъй че съм необикновено удовлетворен от това. “

39-годишният Наки Аслан, почитан член на бандата, беше наказан на 23 години затвор за скрит план за импорт на повече от 20 кг хероин и кокаин като част от интервенцията.

Полицаите разкриха Аслан имаше криптиран телефон и използваше манипулатора на EncroChat „ junglecookie “, с цел да урежда транзакции с опиати.

Бяха открити и известия, показващи, че Аслан се е опитал да откри огнестрелно оръжие, револвер „ Макаров “, с цел да простреля бизнес сътрудник през май 2020 година

Съобщенията в EncroChat от Аслан гласят: „ Имате ли някой, който да стреля няколко изстрела? От кръста надолу само че незабавно. Искам да го разбия допустимо най-скоро. "

Прочетете повече
EncroChat: Какво беше това и кой го управляваше?
Полицията конфискува £54 милиона след навлизане в криптирана система
Наркотици който е употребявал EncroChat за доставка на кокаин, наказан на 18 години затвор

Изображение: Мъж е задържан като част от интервенция Venetic

Крейг Търнър, заместник-директор по следствията в NCA, разказа интервенцията като довеждаща до „ една от най-зашеметяващите резултати “ и сподели, че EncroChat е дал на организацията „ безспорна златна мина за разузнаване “.

Главен контрольор Дрис Хаюкейн, старши проверяващ офицер за интервенция Eternal, сподели, че предстоят обилни процеси против някои „ емблематични “ нарушители и силите към момента работят " с ритъм ", с цел да извършат повече арести, до момента в който интервенцията продължава.

Командир Brogden сподели, че Met работи с Министерството на вътрешните работи, с цел да ревизира дали е нужна нова законодателна рамка за криптирани платформи напред.

В интервенция Venetic в Обединеното кралство 3100 обвинени бяха задържани и 1867 упрекнати, със 7000 събрани мобилни устройства и към 18 милиона регистрирани известия.

Повече от 1200 хора бяха задържани в народен мащаб като част от интервенция Венетик.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР