Опасно време и код за значителни валежи в 11 области

...
Опасно време и код за значителни валежи в 11 области
Коментари Харесай

Опасно време и код за значителни валежи в 11 области у нас

Опасно време и код за обилни превалявания в 11 области на страната. На места изобилните снеговалежи не престават. По планинските проходи и в североизточните региони ще бъде с условия за виелици и навявания, оповестяват синоптиците.

За събота жълт код важи за съвсем всички области на Североизточна България - точно за навят сняг. Във високите елементи на планините има и забележителна лавинна заплаха.
Най-много сняг вали към Смолян и в Северозападна България, а в столицата през целия ден имаше слаби валежи.
В страната повече от 700 машини обработват пътните настилки в регионите със снеговалеж. В София на терен са 140 снегорина. Магистралите, второкласните и третокласните пътища в софийска област се обработват превантивно, в подготвеност са 297 машини.

В Смолянска област поради многото сняг остава лимитирано придвижването на моторни транспортни средства с ремаркета и тежкотоварни коли през проходите „ Рожен “, „ Превала “ и „ Троян – Кърнаре “.
В столицата цяла нощ се правят обработки против замръзване във всички региони на града.
„ Приоритетно бяха обработени пътищата, където се движеше столичният градски превоз. Повече сняг имаше във високите квартали, само че по този начин или другояче през нощта беше изобилен снеговалежът и се постановиха обработки на цялата столица “, сподели Ивайло Иванов - шеф на Столичния инспекторат.

90 от 297 машини са почиствали автомагистралите и пътищата в Софийска област. Най-много сняг има на Искърското дефиле и при прохода „ Петрохан “.
Много сняг наваля и в региона на връх Шипка. Кадри в обществените мрежи демонстрират, че регионът е мъчно пристъпен. Проходът „ Предела “ е отворен,  и измит, през днешния ден обаче водачите бяха затруднени от гъста мъгла.
Освен мъглата по пътя от Банско към „ Предела “ изненада бяха и излезли крави на пътя. Наложи се водачите да слизат от колите, с цел да ги гонят от пътното платно.

Заради снега придвижването на моста Гривица посока Русе също беше спряно.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР