Има все по-голям брой чуждестранни фактори, включително недържавни, които се

...
Има все по-голям брой чуждестранни фактори, включително недържавни, които се
Коментари Харесай

Американското разузнаване: Външни сили се стремят да повлияят на президентските избори

Има все по-голям брой задгранични фактори, в това число недържавни, които се стремят да повлияят на изборите в Съединени американски щати, а Русия, Китай и Иран са най-значимите. Това каза директорката на националното разузнаване на Съединени американски щати Аврил Хейнс на чуване в Сената.

„ Конкретно Русия остава най-активната външна опасност на нашите избори. Целите на съветското държавно управление в такива интервенции за въздействие нормално включват подкопаване на доверието в демократичните институции на Съединени американски щати, изостряне на социалнополитическите разделения в Съединените щати и спадаща западна поддръжка за Украйна “, съобщи тя.

Въпреки това Хейнс сподели, че напъните на държавното управление на Съединени американски щати за отбрана изборите са се подобрили доста от президентските избори през 2016 година и има вяра, че държавното управление в никакъв случай не е било квалифицирано по-добре.

Комисиите на Конгреса започнаха да изследват данни за задгранични старания, изключително съветски, за въздействие върху американското публично мнение. Това се случи откакто разследващите организации на Съединени американски щати стигнаха до извод, че субектите, подкрепяни от Кремъл, са се опитвали да поддържат Доналд Тръмп да завоюва през 2016 година Москва отхвърли да е забъркана.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР