Опасенията от втора вълна на коронавирус се материализират. Редица държави

...
Опасенията от втора вълна на коронавирус се материализират. Редица държави
Коментари Харесай

Коронавирус: Втора вълна набира скорост по света

Опасенията от втора вълна на ковид се материализират. Редица страни записват рекордно нарастване на случаите от разхлабването на рестриктивните мерки, оповестяват медии.

" Ройтерс " оповестява, базирайки се на Институт " Роберт Кох ", че в Германия са регистрирани 1707 инфектирани с ковид, с които нарастват до 228 621. Според Агенция Франс Прес това е най-високият брой случаи за денонощие от април в страната. Предишният връх бе 3609 случая на 18 април. Починалите се усилиха с 10 до 9253.

Министерството на здравеопазването на Испания заяви, представено от " Гардиън ", че за последните 24 часа до сряда са доказани 3715 инфектирани с ковид. Това е най-високото равнище от анулацията на тримесечната обсада в средата на юни.

Със 136 случая на 100 000 през последните две седмици Испания е преди всичко по този индикатор в Европа. Това е един от главните знаци, които се наблюдават от близко от епидемиолозите. Мадрид се трансформира в една от горещите точки на новата вълна.

В сряда Италия записва 642 нови случая за денонощие - нов връх от май, когато страната стартира гладко да разхлабва ограниченията. Седем души са умряли. Общо в Италия инфектираните се усилиха до 255 178, а умрелите доближиха 35 412.

Франция също записва връх от май - съвсем 3800 инфектирани за денонощие. На национално равнище през последната седмица са доказани повече от 16 700 случая.

Южна Корея за седми следващ ден удостоверява трицифрен брой нови случаи на ковид. Властите предизвестяват за извънредно тежка обстановка. Днес Република Корея удостовери 288 нови случая, като за последната седмица в страната са регистрирани 1500 нови случая. Много от тях са свързани с черква в северната част на Сеул.

Индия записва най-вече нови случаи за денонощие - 69 672. Това е четвъртият международен връх след три случая в Съединени американски щати през втората половина на юли. Общо в Индия инфектираните набъбнаха до 2,84 милиона, а умрелите доближиха 53 886. Азиатската страна е третата най-засегната в света след Съединени американски щати и Бразилия.

В американския щат Флорида умрелите от ковид надвишиха 10 000, съвсем шест месеца след първия случай. Флорида е петият американски щат с най-вече жертви. Ню Йорк, Ню Джърси, Калифорния и Тексас имат по над 10 000 жертви.

Общо инфектираните по света доближиха 22,3 милиона, а умрелите - 786 000.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР