Онс Жабер изживява най-добрите дни в своята тенис кариера, а

...
Онс Жабер изживява най-добрите дни в своята тенис кариера, а
Коментари Харесай

Не може да бъде спряна: Жабер оцеля в нова драма и ще спори за трофея в Рим!

Онс Жабер изживява най-хубавите дни в своята тенис кариера, а евентуално и в живота си. През предходната седмица тунизийката се трансформира в първата жена от арабски генезис, която печели купа от категорията WTA 1000, триумфирайки на конкуренцията в Мадрид. Жабер обаче не спря дотук и удължи серията си на 10 следващи победи, с цел да доближи до полуфиналите в Рим. Днес обаче изглеждаше, че най-сетне международната номер 7 ще бъде надиграна и Дария Касаткина се приближи на единствено една точка от успеха, само че не можа да довърши започнатото и арабката се наложи с крайното 6:4 1:6 7:5.

Любопитна детайлност е по какъв начин през вчерашния ден Мария Сакари също имаше опция да сервира за успеха против шампионката от испанската столица, но очевидно арабската състезателка сега прелива от самочувствие и непроменяемо намира път към триумфа. Утре пък Жабер ще би трябвало да премери сили с единствената тенисистка, на която би могла да завижда по брой поредно завоюва мачове. Става въпрос за международната номер една Ига Швьонтек, чиято невероятна игра я изведе до 27 следващи триумфа и при нов успех, то тя би могла да изпревари върха на Серина Уилямс по най-дълга серия без загуби на равнище WTA.

Срещата сред Жабер и Касакина стартира с замяна на ранни пробиви, само че рускинята изрично беше по-стабилната от двете и справедливо поведе с 3:1. Непоставената състезателка контрираше чудесно от форхенд страната и беше готова за непрестанните къси топки на нейната съперничка. Все отново фаворитката бързо откри метод да се завърне в дуела и атакуваше постоянно извънредно бавните сервиси на Касаткина, които постоянно даже не доближиха трицифрено измерение на скоростта си в километри. Всичко това оказа помощ на тунизийката да завоюва пет от идващите шест гейма и по този начин поведе в обособените сетове.

Втората част протече много необичайно, защото деветата сложена на процедура не сподели никаква заинтригуваност към развиването на конфликта и пресилваше всяко едно свое осъществяване. Касаткина не правеше нищо особено, а просто изчакваше неспиращите грешки от другата страна на мрежата и имахме паритет в общия резултат единствено към 20 минути по-късно.

Третият се протече под цялостната диктовка на Жабер, само че рускинята не спираше да отразява точките за пробив, пред които беше изправена. Тези условия поизнервиха международната номер седем и тя заигра с голяма доза риск, като този ход се оказа сполучлив и тя проби от осмия си опит, излизайки напред с 4:1 гейма. Тогава пристигна ред за следващ поврат в мача и рускинята получи късмет да сервира за триумфа при 5:4 в нейна изгода, но не устоя на напрежението и Онс Жабер се поздрави с още една извънредно трагична победа.

Back from the brink to make it back-to-back finals
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР