В Мадрид Даниил Медведев бе принуден да се оттегли в

...
В Мадрид Даниил Медведев бе принуден да се оттегли в
Коментари Харесай

Без помен от контузията: Медведев се разправи с финалиста в София за успешен старт в Рим!

В Мадрид Даниил Медведев бе заставен да се отдръпна в четвирфинлната фаза, заради травма, я присъединяване му в Рим бе под въпрос. В последна сметка руснакът взе решението да взе участие в италианската столица, където завоюва първата си и към този момент единствена купа на клей. Действащият първенец сподели, че физическите му проблеми наподобяват са в историята. Световният номер 4 стартира акцията си с двусетова победа над Джак Дрейпър със 7:5 6:2 и в идващия кръг го чака младата вяра на сръбския тенис, Хамад Меджедович.

Срещата стартира нервно и за двамата тенисисти, които допускаха много грешки, а това се отрази и на сервис играта им. Медведев изглеждаше по-убедителният на корта, като най-много опитът му оказа помощ в множеството основни моменти. Британецът обаче показваше темперамент, което му разреши да бъде конкурентен на по-високо ранкирания си конкурент през по-голямата част на сета. След 5:5 руснакът подвигна темпото си на игра, което му разреши да завоюва идващите два гейма и по този метод да поведе в резултата.

Втората част стартира повече от обещаващо за някогашния номер 1, който доста стабилизира играта си. Това не разреши на международния номер 41 да се опълчи на любимеца и по този метод поведе с два пробива. При 5:2 обаче играта на руснака претърпя лек спад, за сметка на въодушевения Дрейпър, който съумя да понижи преднината си, но в десетия гейм Медведев сподели задоволително здрави нерви и по този начин да стартира сполучливо акцията си във " Вечния град ".

The title defense is still on ⚔️

Daniil Medvedev defeats Jack Draper in 7-5, 6-4 and faces Medjedovic in the third round.
— Tennis Channel (@TennisChannel)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР