Вчера Миомир Кецманович даде тон на големите изненади в италианската

...
Вчера Миомир Кецманович даде тон на големите изненади в италианската
Коментари Харесай

На гейм от отпадането: Рубльов отново отказа да се предаде и триумфира след лудо зрелище в Рим!

Вчера Миомир Кецманович даде звук на огромните изненади в италианската столица, само че изрично успеха му над Каспър Рууд нямаше да бъде сравнима с възможен успех на Маркос Гирон над Андрей Рубльов. Американецът се намираше в серия от 4 поредни провали преди шампионата в Рим, като беше изгубил общо 8 от 10-те си последни срещи, а на клей просто не се виждаше по какъв начин Гирон би имал късмет да спре международният номер 6.

Шампионът в Мадрид обаче прекара последните няколко дни в болница, откакто през предходната седмица се бореше с вирус и даже призна по какъв начин не е можел да си обуе обувките и е бил заставен да яде бебешка храна. Гирон пък се възползва от физическите проблеми на своя противник и изглеждаше подготвен да го изхвърли от шампионата, откакто си обезпечи опция да сервира за спечелването на мача в решителния сет, единствено че Рубльов сподели, че просто сега няма какво да го накара да се съобщи и сътвори страховит поврат, с цел да запише седма поредна победа и по този начин да си обезпечи среща в третия кръг с френския квалификант Александър Мюлер - 5:7 6:4 7:5 за 2 часа и 25 минути игрово време.

Началото беше равностойно, само че очевидно руснакът печелеше по-лесно своите подавания, до момента в който Гирон трябваше да работи надалеч повече за спечелването на всяка една точка, имйки поради неналичието си на задоволително огнева мощност от дъното на корта. Рубльов обаче не се възползваше от своите шансове и играта му беше на приливи и отливи, а международният номер 49 действаше на едно постоянно положително равнище и съумя да пробие за задатък от 5:4 в своя изгода. Отговорът на любимеца беше мълниеносен и той незабавно изравни за 5:5, само че след това още веднъж влезе в серия от неприятни отигравания и американецът затвори първия сет в своя изгода, печелейки идващите два гейма.

Световният номер 6 съумя краткотрайно да успокои вилнеещите вътре в себе си страсти и небрежно се откъсна с 3:0 напред във втората част. Гирон нямаше желание да се отхвърля и се задържа покрай именития си противник в резултата, а първенецът от Мадрид се пропука в най-неподходящия миг и американецът понижи пасива си на 4:5. За страдание на новобранеца, то 4-ият подложен направи извънредно мощен идващ гейм, в който пласира серия от уинъри и справедливо вкара конфликта в съдбоносен трети сет.

Там привидно всичко изглеждаше завършило, откакто Рубльов проби още на старта, единствено че нервите му за следващ път бяха разтърсени и Гирон изравни при 2:2. Непоставеният тенисист се справяше ужасно със свръхзвуковите удари на своя конкурент и неговата сърцата игра му разреши да пробие при 5:4 и по този начин да си обезпечи късмет да сервира за крайната победа.

Тогава играта на американеца изцяло се срина, а това незабавно беше усетено от представителя на топ 10, който влезе в серия от 3 поредно извоювани гейма и по този начин преодоля този толкоз тежък откриващ тест във " Вечния град, с цел да запише общо триумф номер 70 в сериите " Мастърс ".

Has someone said comeback?

Marcos Giron was up a set and then served for the match at 5-4 in the deciding set, but it`s the Madrid champion Andrey Rublev who wins the match and reaches the Rome Masters R3

5-7 6-4 7-5

It`s Andrey`s 7️⃣0️⃣th career Masters 1000 win
— Mario Boccardi (@marioboc17)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР