Онези, които се опитват да злоупотребяват с британската имиграционна система,

...
Онези, които се опитват да злоупотребяват с британската имиграционна система,
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Тези, които злоупотребяват с британската имиграционна система, ще бъдат отпращани

Онези, които се пробват да злоупотребяват с английската имиграционна система, ще бъдат отпращани в трета страна или в родината си, съобщи през днешния ден английският министър председател Борис Джонсън, съобщи от Ройтерс.

" Трябва да подсигуряваме, че единственият метод за приемане на леговище във Англия е сигурният и законен метод и че тези, които се пробват да злоупотребяват с нашата система, няма да могат автоматизирано да се устроят в нашата страна, а вместо това ще бъдат отпращани бързо и хуманно в трета страна или в родината си ", сподели английският министър председател при показване на ново имиграционно съглашение, подписано сред неговото държавно управление и управляващите на Руанда.

" От през днешния ден английското държавно управление трансферира контрола върху незаконното секване на Ламанша на военноморския флот вместо на граничната работа ", съобщи също Джонсън, съобщи Франс прес. Целта на тази стъпка е " нито един транспортен съд или една лодка да не дойдат във Англия неусетно ", акцентира министър председателят и посочи, че за това ще бъдат деблокирани 50 милиона лири за нова техника и личен състав. Ще се употребяват хеликоптери, самолети и дронове, заяви той. " Това ще изпрати ясно обръщение на тези, които ръководят лодките (с противозаконни мигранти) и то е: в случай че рискувате живота на други в Ламанша, рискувате да прекарате вашия личен живот в пандиза ", добави английският министър председател.

" Ще бъдат издигнати нови центрове за банкет на незаконните имигранти, сходни на тези в Гърция, които ще заменят настоящето подслоняване в хотели ", заяви още Джонсън. Според него оповестеното през днешния ден съглашение с Руанда за изпращане на мигранти, пристигнали незаконно на английска територия, може да засегне десетки хиляди души.

" Това съглашение ще работи като спирачка за мигрантите, искащи да дойдат във Англия ", акцентира Джонсън. " От през днешния ден всички, идващи незаконно във Англия, както и пристигналите незаконно от 1 януари насам, ще могат да бъдат изпратени в Руанда ", съобщи консервативният водач. Той дефинира източноафриканската страна като " една от най-сигурните страни в света и която е международно приета за достиженията си в приемането и интеграцията на мигранти ".

Новият проект, разгласен от Джонсън, за изпращане в Руанда на мигранти и претенденти за леговище, влезнали нелегално във Англия, шокира правозащитни организации, които го дефинираха като " нечовечен ". Опозицията съобщи, че министър председателят се пробва да отклони публичното внимание, откакто беше санкциониран поради абсурда с празненствата по време на локдауните, наложени във Англия поради коронавирусната пандемия, показва Франс прес.

Новият проект би могъл да се ползва за всички нелегално влезнали в страната мигранти, без значение дали идват от Иран, Сирия или Еритрея.

Подобна мярка към този момент бе приложена от Австралия, която настанява на отдалечени острови в Тихия океан мигрантите, само че тази нейна политика е много подложена на критика.

Съгласно оповестеното през днешния ден съглашение с Руанда, Лондон ще финансира първоначално механизъм за изпращане на мигрантите в Руанда в размер на 120 милиона лири. Руандийското държавно управление посочи, че ще предложи на пратените в страната хора опция да се устроят непрекъснато там, в случай че го пожелаят.

Като изпраща претендентите за леговище на над 6000 километра от Обединеното Кралство, държавното управление желае да обезкуражи други да последват образеца им и да се насочат към него. През миналата година 28 500 мигранти изминаха рисковото пътешестване през Ламанша по отношение на 8466 души през 2020 година и по отношение на едвам 299 души през 2018 година

Планът идва в допълнение на просторно законодателство за миграцията, импортирано в този момент в английския парламент и към този момент разкритикувано от Организация на обединените нации.

Джонсън желае още веднъж да усили известността си преди локалните избори през май. Ето за какво от месеци той и неговото държавно управление се пробват да сключат контракти с трети страни, в които да пратят мигрантите, до момента в който английските управляващи преглеждат техните молби за даване на леговище или имиграционен статут, отбелязва Франс прес.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР