Омбудсманът на Украйна - Дмитро Лубинец, сезира комисията на ООН,

...
Омбудсманът на Украйна - Дмитро Лубинец, сезира комисията на ООН,
Коментари Харесай

Украйна сезира ООН за цинично видео на руски военен с череп – той казва, че е на защитник на „Азовстал“

Омбудсманът на Украйна - Дмитро Лубинец, сезира комисията на Организация на обединените нации, проверяваща съветските военни закононарушения Украйна, по отношение на видео, на което съветският боен Игор Мангушев демонстрира череп, за който твърди, че е на погубен бранител на " Азовстал ", заяви Дойче веле.

  " Вече оповестих за това видео на ръководителя на групата по определяне на обстоятелствата към проверяващата комисия на Организация на обединените нации - Оле Солванг,  и считам да се обърна към офиса на основния прокурор на Украйна ", написа Лубинец във Фейсбук.

Мангушев е създател на частната военна компания " ЕНОТ " и назовава себе си " политтехнолог ".  На фрагментите, публикувани в обществените мрежи, той се появява с черепа, заявявайки че това са остатъци на погубен украински боен и че Русия води война с „ концепцията за Украйна “.  Той споделя още, че " Украйна би трябвало да бъде деукраинизирана ", а " всички, които се считат за украинци, да бъдат унищожени ".

В основата на основаната от него компания стои съветско националистическо придвижване.

По думите на Дмитро Лубинец, единствената цел на сходен " стендап с военна тема " и демонстрацията с " остатъци " на умрял бранител на Мариупол са следващото причиняване на болежка на роднините на починалите и безследно изчезналите.

" Чрез своите пропагандисти руснаците не престават да дехуманизират украинския народ, с цел да оправдават всеобщите убийства на цивилни и разрушаването на обитаеми места ", показва омбудсманът.

Той припомня, че съгласно интернационалните правила към телата на починалите по време на война е належащо да се демонстрира почитание, без значение дали става дума за военни или за цивилни.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР