Окръжният съд в Монтана потвърди присъди от по 1 година

...
Окръжният съд в Монтана потвърди присъди от по 1 година
Коментари Харесай

Справедливост? Съдът пожали търговци на гласове от ДПС

Окръжният съд в Монтана удостовери присъди от по 1 година „ отнемане от независимост “ условно и по 10 хиляди лв. санкция на мъж и жена, купували гласове на изборите през 2021 година в село Медковец.

Двамата са притежатели на магазин в селото.

Според документите по делото, за времето от 2 април до 4 април 2021 година А. Ц. В.  в съучастничество с К. Г. И.  предложила и дала на четирима поданици на село Медковец хранителни и санитарни артикули на стойност 50 лв. за всеки от тях, с цел да гласоподават с бюлетина №9 за избрана политическа партия – Движение за права и свободи, на изборите за Народно заседание.

Другият обвиняем – К. Г. И.,  пък предложил и дал 50 лв. на различен човек от село Медковец, с цел да гласоподава за същата политическа партия.

Реклама

Със свое решение от 20 септември 2022 година Районен съд – Лом е признал двамата подсъдими за отговорни и ги е санкционирал с по 1 година „ отнемане от независимост “, отсрочени с 3 години изпитателен период, и по 10 000 лв. санкция в интерес на страната.

Подсъдимите са обжалвали присъдите и са поискали от Окръжния съд в Монтана да ги признае за невиновни и да произнесе оправдателни присъди.

След като се е срещнал с всички документи по делото съдът е намерил жалбата за неоснователна, закононарушението за потвърдено, а присъдата на Районния съд за безспорно обоснована.

„ Наложеното на двамата подсъдими А. Ц. В. /43 г./ и К. Г. И./47 г./ наказание  е заслужено, а осъщественото от тях деяние  е с висока степен на социална заплаха, тъй като визира политическите права на българските жители и бележи растеж при всеки последващи избори! “, разгласи съдът и удостоверява присъдата на Районния съд в Лом.

Решението на Окръжен съд – Монтана не предстои на касационно обжалване.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР