Окръжната прокуратура във Велико Търново образува досъдебно производство срещу четиримата

...
Окръжната прокуратура във Велико Търново образува досъдебно производство срещу четиримата
Коментари Харесай

Дисциплинарни обвинения за полицаите, крали гориво в Павликени

Окръжната прокуратура във Велико Търново образува досъдебно произвеждане против четиримата чиновници на районното полицейско ръководство в Павликени, уличени в систематична кражба на гориво. Полицаите бяха разкрити след журналистическо следствие на предаването " Господари на ефира ", траяло съвсем година. При профилирана акция през вчерашния ден те бяха арестувани, а домовете им и полицейското ръководство в града обискирани.

Павликени

На записите от скрити и охранителни камери ясно се вижда по какъв начин въпросните служители на реда постоянно зареждат гориво не в резервоарите на служебните си коли, а в пластмасови туби и шишета от минерална вода. По думите на началника на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Велико Търново старши комисар Димитър Машов, от няколко месеца има формирана дисциплинарна инспекция по случая.

Новината шокира жителите на община Павликени.

- Това е огромен позор за Павликени. Аз съм на 74 години, такова нещо не съм виждал.


- Голямо безсрамие. Кой можа да я оправдае тази постъпка, не им прави чест. Коментират, че са им ниски заплатите. Значи би трябвало на този принцип с дребните заплати и с дребните пенсии, всеки да тръгне да краде.

Не са малко обаче и хората, които са обезверени и се чудят по какъв начин да разчитат на служители на реда, които крадат.

- Излиза, че не са ни пазили изобщо, те са си имали техни си цели. Нали те би трябвало да пазят нас.

- Как може да се усещаме предпазени по никакъв метод.

- Това е с години и не е единствено тука в Павликени. Искат високи заплати, по какъв начин да стане.

Според проверяващите, единствено за последните месеци полицейските чиновници са откраднали над 1 звук служебно гориво по въпросната скица, в която са забъркани и чиновници на локална бензиностанция. Всички чакат по случая да се произнесе и управлението на Министерство на вътрешните работи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР