Окръжната прокуратура във Варна внесе в съда обвинителен акт срещу

...
Окръжната прокуратура във Варна внесе в съда обвинителен акт срещу
Коментари Харесай

23-годишен отива на съд, след като причинил по непредпазливост смъртта на варненец

Окръжната прокуратура във Варна внесе в съда обвинителен акт против 23-годишния М.К. за това, че предизвикал по несъобразителност гибелта на варненец, нанасяйки му междинна телесна щета, довела до черепно-мозъчна контузия и дълготрайно залежаване.

Жертвата и брачната половинка му имали вилен парцел в село Каменар, който всекидневно посещавали. На 10 август 2021 година, откакто бил там, мъжът потеглил към дома си с персоналния си автомобил. На изхода от селото, до момента в който се движи зад друга кола, лидерът й направил маневра, която заплашила мъжа и той решил да потърси отговорност. Започнал да дава светлинни и звукови сигнали на другия лидер да спре, само че той не се съобразил. Направил знак за прекъсване на бензиностанция на входа на град Варна, само че още веднъж нямало реакция. Мъжът траял да следва другата кола.

На кръстовището на бул. „ Цар Освободител “ и ул. „ Прилеп “, двата автомобила спрели на червен сигнал на светофарната уредба. Жертвата слязъл от колата си и се запътил към другото транспортно средство. Там се срещнал с лидера му, като още четирима пасажери били излезли от автомобила. Мъжът почнал да вика по петимата, като даже блъснал един от тях. В този миг М.К. изненадващо му нанесъл удар с пестник в лицето. Жертвата паднал на земята, а групата млади мъже напуснала мястото.
Пострадалият бил отведен в болнично заведение и настанен за лекуване. От направените му проучвания станало ясно, че той бил в нетрезво положение при случая – концентрацията на алкохол в кръвта била 1,82 на хиляда. Установило се също, че мъжът има контузия на лицето, а рухването на асфалта и последвалия там удар с твърда повърхнина довели до сериозна контузия на черепа и мозъка, в следствие от която мъжът изпаднал в кома. Наложила се животоспасяваща интервенция. Въпреки напъните на медиците на 26 ноември 2021 година мъжът умрял.

От назначените експертизи и направените разбори на доказателствата по случая е установена причинно-следствена връзка сред нанесения от обвинения М.К. удар и последвалото разстройство на здравето, което довело до трайно залежаване, утежняване на здравето, рисково за живота и настъпилия съдбовен край.

Предстои делото да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд. Ако бъде приет за отговорен М.К. може да получи наказване „ отнемане от независимост “ за период от две до осем години.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР