Окръжна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем и задържа 35

...
Окръжна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем и задържа 35
Коментари Харесай

Задържаха мъж, стрелял с автомат при сделка за марихуана

Окръжна прокуратура – Пловдив притегли като обвинен и задържа 35 –годишен мъж, направил обир при договорка за закупуване на 14 кг марихуана, като стрелял с автомат, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

Окръжна прокуратура - Пловдив следи досъдебно произвеждане за осъществен обир, държане за разпространяване на наркотични субстанции – марихуана и държане на нелегално оръжие и муниции.

На 29.12.2020 година, в землището на с.Болярино, обл. Пловдив, сред Х.Д. и М.И. била осъществена договорка по закупуване на опиати – 14 кг марихуана. Купувачът Х.Д. не заплатил опиатите, като разкрил пукотевица във въздуха с автоматизирано огнестрелно оръжие, заплашвайки продавача М.И. и отнемайки от владението му предмета на договорката, процесните наркотични субстанции.

 Задържаха мъж, стрелял с автомат при договорка за марихуана (СНИМКИ)

След подаден сигнал за случая на тел. 112, вследствие на осъществените от чиновници на районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи - Раковски и на ОД на Министерство на вътрешните работи – Пловдив - отдел „ Криминална полиция”, интензивни оперативно – издирвателни мероприятия, е открит причинителят на незаконното действие - Х.Д. Същият е арестуван от органите на полицията, като е съдействал на следствието. Продавачът М.И. не е потърпевш.

Извършени са голям брой процесуално – следствени дейности, в това число разпит на очевидци, оглед на местопрестъпление, голям брой претърсвания, назначени са химическа и балистична експертизи. Намерени са и са конфискувани четири чувала с общо 14 кг марихуана, както и два автомата „ Клашников” с муниции.

Задържаният Х.Д. е на 35 година от гр.Казанлък, обл. Стара Загора. Той е престъпно проявен, осъждан е общо 10 пъти, включително за грабежи, опиати, владеене на нелегално оръжие, причиняване на телесни повреди и други Многократно е изтърпявал наказване „ отнемане от независимост “.
 Задържаха мъж, стрелял с автомат при договорка за марихуана (СНИМКИ)

По отношение на Х.Д. е повдигнато обвиняване за осъществен обир на 14 кг марихуана на стойност 84 000 лева, като цената на предмета на закононарушението е в огромни размери и действието е осъществено при изискванията на рисков рецидив – закононарушение по чл.199, ал.1, т.1 и т.4, вр. чл.198, ал.1, вр. чл.29, ал.1, б. „ а” и б. „ б” от Наказателен кодекс. Повдигнато е обвиняване за държане без съответно позволение на огнестрелни оръжия и муниции – закононарушение по чл.339, ал.1 от Наказателен кодекс, както и за държане за разпространяване на вискорискови наркотични субстанции в огромни размери – 14 кг марихуана, като действието е осъществено при изискванията на рисков рецидив – закононарушение по чл.354а, ал.2, т.4, вр. ал.1 от Наказателен кодекс. За осъществения от Х.Д. обир е планувано наказване отнемане от независимост от 5 до 15 години и конфискация на имушество. За закононарушението, обвързвано с държане на наркотични субстанции, наказването е отнемане от независимост за период от 5 до 15 години и санкция от 20 хиляди до 100 хиляди лв.. За закононарушението, обвързвано с държане на огнестрелни оръжия и муниции, наказването е отнемане от независимост 2 до 8 години.
 Задържаха мъж, стрелял с автомат при договорка за марихуана (СНИМКИ)

Обвиняемият Х.Д. е арестуван с разпореждане на наблюдаващия прокурор за период от 72 часа, като в границите на същия период следва внасяне на искане до съда за взимане на мярка за неотклонение „ Задържане под стража” по отношение на него.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР