Окръжна прокуратура- Монтана се самосезира и разпореди проверка по повод

...
Окръжна прокуратура- Монтана се самосезира и разпореди проверка по повод
Коментари Харесай

Започва проверка на длъжностни лица заради наводнението в Берковица

Окръжна прокуратура- Монтана се самосезира и разпореди инспекция във връзка в Берковица и наводнението в града.

Обект на следствие ще бъдат длъжностни лица и техните дейности, а точно дали са създали всичко допустимо по силите си да предотвратят вредите. В тази връзка органите на реда следва да открият аргументите за зародилото бедствено състояние, в това число имало ли е непочистени сектори, както на реката, по този начин и на околната среда . Ще бъдат снети сведения от чиновници от съответните служби, чиито отговорности са директно свързани с запазване на околната среда и водите, както и от други лица, осведомени директно или индиректно с събитията.

Срокът за осъществяване на инспекцията е един месец, като в нея ще спомагат Областна администрация Монтана, Регионална здравна ревизия - Монтана и Регионална ревизия по околната среда и водите - Монтана.

В случай, че се открият нарушавания законът планува наказване отнемане от независимост до 6 години и санкция до 5 хиляди лв..
 Евакуират 35 индивида от село Клисурица Обновена
Евакуират 35 индивида от село Клисурица

Пожарникари и военни отиват да оказват помощ в Берковица

Прокуратурата акцентира, че с данните за последствията от изобилните превалявания се е срещнала от медиите, съгласно които част от кварталите в Берковица са залети от придошлата река. В квартал " Стара планина " е отвеян асфалтът от улиците, а водата е завлякла коли и кофи за отпадък. Наводнени са десетки къщи и детски градини. Към сегашния миг няма информация за потърпевши хора.

Предстои обобщаване на нанесените материални вреди, като са подхванати изключителни ограничения от държавни и локални органи. Разпоредено е от Българската войска в напъните за превъзмогване на следствията от наводнението.

В обсега на предоставената инспекция са подхванатите незабавни ограничения по оказване на помощ на потърпевшите от наводнението, в това число от общинските власти; определяне на породените имуществени вреди на популацията и общината и техния размер, както и всички други условия, свързани с определяне на обективната истина по случая.
 Денков изиска от регионалните в оставка да поработят поради наводненията
Денков изиска от регионалните в оставка да поработят поради наводненията

Премиерът чака още през днешния ден регионалните шефове да се задействат
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР