Окръжна прокуратура-Кърджали наблюдава досъдебно производство за извършено престъпление по чл.343,

...
Окръжна прокуратура-Кърджали наблюдава досъдебно производство за извършено престъпление по чл.343,
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва катастрофа с двама загинали

Окръжна прокуратура-Кърджали следи досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по чл.343, ал.4, във вр. с ал.3, б. “б “ във вр. с чл.343, ал.1, б. “б “ и б. “в “ във вр. с чл.342, ал.1 от Наказателния кодекс – за това, че при ръководство на моторно транспортно средство са били нарушени разпоредбите за придвижване и по несъобразителност е породена гибелта на повече от едно лице и телесни повреди на повече от едно лице.

На 6 юли 2023 година към 17,15 часа е бил подаден сигнал за това, че в землището на гр. Момчилград, обл. Кърджали, е настъпило пътнотранспортно произшествие сред лек автомобил, марка „ Ауди “, ръководен от 21-годишен лидер, и микробус, марка „ Мерцедес “, ръководен от 61-годишен водач.

На място са пристигнали екипи на Център за незабавна здравна помощ-Кърджали и полицията. Установено е, че при злополуката са починали лидерът на лекия автомобил и 17-годишният му сателит. Намиращите се в микробуса шест лица – лидерът и още петима пасажери, са получили травматични увреждания и са настанени в здравни заведения за лекуване.

Водачът на микробус “Мерцедес “ е тестван с техническо средство за приложимост на алкохол и същото е отчело негативен резултат.

Разследването по случая се организира от проверяващ служител на реда от РУ-Момчилград към ОД на МВР-Кърджали. Под надзора на Окръжна прокуратура-Кърджали е осъществен оглед на местопрестъпление, назначени са съдебномедицински експертизи и тройна автотехническа експертиза. Предстои провеждането на разпити на очевидци, назначение на правосъдни експертизи.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР