Окръжен съд – Варна отказа за измени мярката за неотклонение

...
Окръжен съд – Варна отказа за измени мярката за неотклонение
Коментари Харесай

Мартина поиска от съда да я пусне за погребението на детето й, загинало в пожара, за който е обвинена

Окръжен съд – Варна отхвърли за промени мярката за неотклонение " задържане под стража “ в по-лека на 22-годишната Мартина Й. Тя дружно с мъжа, с който живеела, са привлечени към наказателна отговорност за осъществяване в съучастничество на палеж с настъпили обилни материални вреди и последвала гибел. Инцидентът стана на 9 октомври във варненския кв. " Владислав Варненчик ". В жилището бяха открити телата на две деца.

Пред съда Мартина посочи, че подала молба за изменение на мярката, с цел да може да провежда и участва на погребението на детето си.

От прокуратурата обясниха, че околните на младата жена са декларирали, че не разполагат със средства, с цел да провеждат ритуала и заради тази причина няма избран ден и час за него. Тази съответна информация е нужна, с цел да е ясно по кое време би трябвало да бъде пусната Мартина, с цел да се сбогува с детето си. На роднините е обещано време да обмислят по какъв начин да постъпят, споделиха от обвиняването. В случай, че не намерят средства ще бъде проведено служебно заравяне от Община Варна.  

Варненският областен съд реши приложените по досъдебното произвеждане материали и откри, че мярката за неотклонение " задържане под стража “ е била законосъобразно избрана. От в допълнение събраните доказателства и към сегашния миг, не е разколебано догатката за съпричастност на Мартина Й. към действието, в което е упрекната. Сочените от нея учредения за изменение на мярката за неотклонение - желанието й да участва на погребението на детето си и да взе участие в организирането му не са от такова естество, че да постановат изменение на взетата по отношение на нея мярка. Според съда нейното наличие на погребението би могло да бъде обезпечено по различен метод /чрез конвоирането й/, още повече, че такова заравяне не е планувано. Поради изложените съображения Окръжен съд – Варна откри, че не са налице учредения за изменение на мярката за неотклонение " задържане под стража “ на Мартина Й.

Съдебното определение предстои на обжалване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР