Около половината от възрастните, които в момента са заразени с

...
Около половината от възрастните, които в момента са заразени с
Коментари Харесай

Половината от заразените с „делта“ варианта на COVID-19 в Израел са изцяло ваксинирани с Pfizer

Около половината от възрастните, които сега са инфектирани с „ делта “ разновидността на Covid-19 в Израел, са били напълно имунизирани с препарата на Pfizer Inc., което накара държавното управление да възобнови на закрито и други ограничения за ограничение на мощно вирулентния вариант, оповестява американското издание, представено от Фокус.

Предварителните констатации на израелските здравни чиновници допускат, че към 90% от новите инфекции евентуално са породени от „ делта “ разновидността, съгласно Ран Балисър, който управлява експертна консултативна комисия по Covid-19 на държавното управление. Децата под 16 години, множеството от които не са били имунизирани, съставляват към половината от инфектираните, сподели той.
 Свързана ли е имунизацията на Pfizer с рядко хематологично заболяване? Свързана ли е имунизацията на Pfizer с рядко хематологично заболяване?
Ваксината против COVID-19 на Pfizer може да се окаже обвързвана с увеличение на риска от развиване на рядко кръвно заболяване, наречено Тр...

Миналата седмица държавното управление разшири акцията си за имунизация, с цел да включи всички 12 до 15-годишни след скок на инфекциите измежду учениците в град в Централен Израел. Оттогава болестта се популяризира бързо географски и в други групи от популацията.

Броят на случаите в Израел е относително невисок съгласно международните стандарти. Но новите случаи на Covid-19 набъбнаха до над 200 в четвъртък от към 10 дневно през по-голямата част от юни.

Израел в този момент преоценява своите разпореждания за Covid-19, откакто предприе ограничения за отваряне на обществото и стопанската система си след многократни блокировки предходната година.

„ Влизането на „ делта “ варианта промени динамичността на предаване “, сподели проф. Балисър, който е и основен иновационен шеф на най-голямата организация за ръководство на здравето в Израел, „ Клалит “.

Щамът „ делта “, който се появи за първи път в Индия в края на 2020 година и е прочут още като B.1.617.2, в този момент е открит допълнително от 70 страни. В Съединени американски щати специалистите по публично опазване на здравето чакат скоро да се трансформира в преобладаващ вариант.
 Израел върна наложителните маски на закрито Израел върна наложителните маски на закрито
Израелското министерство на опазването на здравето възобнови през днешния ден условието да се носят маски на закрити публични места, съобщи Агенция Франс Прес, цит...

Тези по този начин наречени случаи на пробив - дефинирани като позитивни резултати от теста на Covid-19, получени минимум две седмици след приемане на последната доза ваксина от пациентите - се чакат необятно, защото имунизацията Pfizer е високоефективна, само че не е 100% надеждна, съгласно господин Балисър.

Израелските здравни чиновници са оптимистични, че даже разновидността да се популяризира, доказателства от страни като Англия сочат, че имунизацията ще предотврати огромно повишаване на тежките болести и хоспитализации, които изтезаваха здравната система на страната при предходните талази. Израел е записал единствено пет тежки случая през последните 10 дни, сподели проф. Балисър, само че дали ще се появят още, е прекомерно рано да се каже.

Освободените от условието за носене на маска включват деца под седем години, хора с увреждания, които им пречат да носят маска, или двама служащи, които работят постоянно дружно. Правителството анулира условието за маска на закрито преди 10 дни и анулира множеството други превантивни ограничения, откакто организира една от най-бързите акции за имунизация в света. Около 80% от израелтяните на възраст 16 и повече години са получили две дози от имунизацията, създадена от Pfizer и немския сътрудник BioNTech SE.

По-рано тази седмица израелското държавно управление предложи всички 12 - 15-годишни да бъдат имунизирани, с цел да се предпазят от „ делта “ разновидността.

Израел беше ранен тест за успеваемостта на имунизацията, откакто огнищата през предходната година в един миг му дадоха един от най-високите равнища на зараза на глава от популацията в света. От началото на пандемията са инфектирани 840 522 от 9,3 милиона жители на страната, от които 6429 са умряли.
 Нови случаи на ковид в Израел, макар имунизацията Нови случаи на ковид в Израел, макар имунизацията
Около три четвърти от жителите на Израел в допустимите възрастови групи към този момент са имунизирани с препарата на Pfizer-BioNTech. В тях, об...

Израелските здравни чиновници обявиха, че мощно заразният вариант евентуално е влезнал в страната през главното интернационално летище наоколо до Тел Авив, където система, предопределена да ревизира всяко ново идване посредством тестване, е била претрупана през последните дни на фона на повишаването на задграничните пътувания.

В сряда държавното управление забави разрешаването на задгранични жители да влизат в страната за туризъм от 1 юли до 1 август и възвърне условието за маска в летищата.

Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР