Около денонощие шофьори чакат на граничния пункт с Румъния на

...
Около денонощие шофьори чакат на граничния пункт с Румъния на
Коментари Харесай

Опашка от 20 километра от тирове на Дунав мост при Видин

Около денонощие водачи чакат на граничния пункт с Румъния на " Дунав мост ІІ " при Видин.

Трафикът е засилен поради затварянето за ремонт на Прохода на Републиката. Пътуващите от южната част на страната към северната ни граница се насочват главно към Видин, заяви Българска национална телевизия.

Обстановката остава затруднена, и в последните часове на околовръстния път на Видин се е образувала опашка от 20 км с колона от товарни коли.

Затруднено е придвижването за всички транспортни средства.

С по час на километър се придвижват товарните коли към граничния пункт. Една от аргументите е засиленият трафик, който се е нараснал с 15% единствено от предходната година.

Засилен е и контролът на румънска територия поради ковид и инспекциите за незаконен трафик на мигранти. Там има и кантар, през който минават тировете, а той е единствено един.

На румънска територия има и ремонт на пътя преди самия мост.

Основната причина за километричната опашка на " Дунав мост " при Видин-Калафат през последните дни е прекратеното придвижване през Прохода на Републиката- главната пътна връзка за директния товарен трафик сред Северна и Южна България.Той беше затворен за ремонт преди зимата. Това е довело до отклонение на товарния трафик най-вече в посока " Дунав мост ІІ ", споделиха от Министерството на вътрешните работи.

Като опция управляващите предлагат прекосяването през " Дунав мост " при Русе, където опашката не е толкоз огромна.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР