Около 700 мигранти и техни поддръжници, окупираха в петък парижкия

...
Около 700 мигранти и техни поддръжници, окупираха в петък парижкия
Коментари Харесай

Стотици нелегални мигранти окупираха парижкия Пантеон

Около 700 мигранти и техни поддръжници, окупираха в петък парижкия Пантеон - емблематична сграда в центъра на френската столица, по самодейност на организациите "черни жилетки " и "Ла Шапел, напред! ", които поддържат противозаконните мигранти. Те настояха да им бъдат дадени документи и да се срещнат с премиера.

Демонстрантите желаят "редовни документи и жилища за всички. "Вече не желаеме да преговаряме с вътрешното министерство и неговите подчинени структури. Искаме да беседваме с премиера Едуар Филип и то в този момент! Много хора живеят без права от години. Извършваме тази окупация, с цел да желаяме от премиера да бъде направено изключение във връзка с даването на документи. Подобно изключение не е правено от времето на Франсоа Митеран (през 1981 г.). Вече е време да бъде направено. Пантеонът е знак на велики хора. Във вътрешността му има знаци на битката против робството. Борим се с робството през третото хилядолетие ", съобщи организацията, представена от Агенция Франс Прес.

Наложи се полицията да разпръсне наложително протестиращите. Стотиците мигранти обаче не се разотидоха, а останаха към Пантеона. Полицията отдели региона към историческата гробница с тленните остатъци на видни държавници на Франция от края на XVIII век. Протестиращите заплашиха, че ще останат там до момента в който не получат документи и жилища.

Организацията "Вдигни се, Ла Шапел " твърди, че в Париж има 200 000 пустеещи жилища и приканва те да бъдат дадени на търсещите леговище.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР