Около 300 собственици и работници на дърводобивни и дървопреработващи фирми

...
Около 300 собственици и работници на дърводобивни и дървопреработващи фирми
Коментари Харесай

Дървопреработвателни фирми протестираха на Е-79

Около 300 притежатели и служащи на дърводобивни и дървопреработващи компании стачкуваха и блокираха пътя за Банско при пътен възел " Симитли ".
 БГНЕС
Протестиращите от Югозападна България желаеха да се постави завършек на наречената от тях " Организирана незаконна група ", започваща от шеф сектор, през Югозападното държавно предприятие/ЮЗДП/, с цел да се стигне до министъра.
 БГНЕС
Протестиращите желаеха да се постави завършек на порочната процедура на тайните " електронни търгове " за рандеман на дървесина. В 11:20 часа бе блокирано „ ухото “ при пътен възел „ Симитли “, където стартира пътя водещ към Разлог, Велинград, Банско, Гоце Делчев и Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Илинден-Ексохи “.

„ Протестираме против изкуствено основания недостиг на дървесина. Ако не се вземат незабавни ограничения, се задава банкрут на компаниите ни. Изпратили сме писмо до министъра до 21 април де се провежда среща. Ако това не стане, готвим митинг на национално равнище “, сподели Александър Тумбев.
 БГНЕС

 БГНЕС
„ Отвратени сме от този обеден грабеж, който се получава с продажбата на дървесина. Нормално ли е за един дърво производител и дървопреработвател да му бъде повишена суровината от порядъка на 250 %.
 БГНЕС
Държавата го предлага на 100 лева, само че с опорочените процедури, по които предлага дървесината, тя доближава до 400- 500 лева . При това обла дървесина и то в гората, където няма път, ние го вършим, сечем законно дървесината, ние не сме мафия, желаеме да работим, не да бъдем обирани “, сподели Никола Мицикулев от с. Долен, община Сатовча.
 БГНЕС
Според него по този метод обират освен компаниите, а целия български народ. А тези, които ръководят гората не ги интересува, че цените са безбожно високи, а това рефлектира освен върху бизнеса, само че и върху хората.

Протестът бе охраняван от десетки служители на реда, до напрежение не се стигна.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР