Около 280 000 тона селскостопански продукти ще бъдат изнесени в

...
Около 280 000 тона селскостопански продукти ще бъдат изнесени в
Коментари Харесай

Украйна възнамерява да изнесе 280 000 тона храни за Световната продоволствена програма

Около 280 000 тона селскостопански артикули ще бъдат изнесени в близко бъдеще от украинските пристанища за Световната продоволствена стратегия (WFP) според съглашението, реализирано с посредничеството на Организация на обединените нации, заяви украинското министерство на инфраструктурата нощес, представено от Ройтерс.

Руският президент Владимир Путин сподели през вчерашния ден, че Русия и развиващият се свят са били " излъгани " от договорката и той желае да преразгледа съглашението, защото украинският експорт не отива в най-бедните страни в света, както в началото беше планувано, съобщи Българска телеграфна агенция.

Украйна обаче твърди, че към 2,37 милиона тона храни към този момент са напуснали нейните черноморски пристанища, в това число 1,04 милиона тона за азиатските страни и 470 000 тона за африканските страни.

" Благодарение на сътрудници от Организация на обединените нации още 190 000 тона зърно към този момент са закупени за по-нататъшен експорт в страните от африканския континент ", се оповестява в изказване на министерството. То не даде детайлности за другите 90 000 тона храни, които ще бъдат изнесени.

Първият експорт от този транш ще бъде на кораба за насипни товари KARIA ANGEL - кораб, нает от Световната продоволствена стратегия, който ще бъде подложен на инспекция в Истанбул, се споделя в известието.

" След инспекция (корабът) ще бъде пуснат да натовари 30 000 тона пшеница в пристанището на Черноморск ", оповестиха от министерството.

Съветник на украинския президент разяснява в сряда, че Русия няма съображение да преразглежда договорката, позволяваща на Украйна да изнася зърно от пристанища на Черно море, както и че изискванията на военното съглашение се съблюдават прецизно.

Организацията на обединените народи, подкрепена от Турция, подписа договорката сред Русия и Украйна на 22 юли, с което възобнови черноморския експорт на зърно и торове от Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР