Около 13.4 % от престъпленията (общо 54 611) са извършени

...
Около 13.4 % от престъпленията (общо 54 611) са извършени
Коментари Харесай

ГДНП: 13,4% от престъпленията са извършени от лица до 25 г.


Около 13.4 % от закононарушенията (общо 54 611) са осъществени от лица на възраст сред 18 и 25 години. Най-голям брой от тях са кражбите, ръководство на МПС след приложимост на алкохол и наркотични субстанции, както и закононарушения, свързани с опиати, оповестяват от ГДНП.

Вече съвсем няма незаконна активност, която да се реализира без потребление тона актуалните осведомителни и информационни технологии. От една страна това прави разкриваемостта на закононарушенията по-трудна, а от друга - спомага за въвличането в престъпни действия на младежи, при които отсъстват други рискови фактори, прецизират от Главна дирекция " Национална полиция ".

Младите хора са измежду най-силно наранени от закононарушения срещу личността и собствеността. Младите девойки и дами са най-честите жертви на трафик за полова употреба, която нерядко се съпътства от физическо и полово принуждение.

Поради тези аргументи ГДНП инициира Национална превантивна стратегия " Предпазване на младежите от закононарушения ". Нейната цел е да осведоми и да защищити младежите от закононарушения.

В тази връзка са избрани и главните акценти за предварителна защита - трафик на хора, в това число и за полова употреба, приложимост на наркотични субстанции, закононарушения срещу собствеността, както и закононарушения посредством виктимизация с потребление на информационно-комуникационни технологии.

Пилотният план на програмата е в Благоевград, където са планувани срещи с общо 773-ма възпитаници от 31 паралелки на 10 образователни заведения. Амбицията е тя да бъде мултиплицирана на територията на всички регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи в страната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР