Около 10 хиляди са украинските военни, загинали от началото на

...
Около 10 хиляди са украинските военни, загинали от началото на
Коментари Харесай

Улични боеве в ключовия Северодонецк. “Русия иска да разруши всички градове в Донбас“

Около 10 хиляди са украинските военни, починали от началото на съветската инвазия, заяви президентският консултант Алексей Арестович, представен от организация УНИАН.
Според него съветските загуби са в пъти по-големи.

Президентът Володимир Зеленски упрекна от своя страна Москва, че желае да унищожи всички градове в Донбас.

" Всеки ден дублирам тези градове – Северодонецк, Лисичанск, Бахмут, Славянск и други. Русия желае да разбие всеки един град в Донбас и това не е пресилване. Навярно това е най-бързият образец за деградация на една страна, път, който съветската страна измина за 107 дни “, сподели той.

Според украинското министерство на защитата крайната цел на съветските офанзиви остава " заличаване на украинската държавност " и определяне на марионетно държавно управление в Киев.

Продължават уличните боеве

Продължават уличните боеве в основния Северодонецк . Проруските сепаратисти оповестиха, че са обкръжили украинска група в завода " Азот ", само че пътят на запад през град Бахмут е твърдо под украински надзор и заплаха от обграждане на повече бранители няма, увери в Телеграм шефът на Луганска област.

В азовското пристанище Мариупол са зародили огнища на дизентерия и холера, настояват украинските управляващи. Градът попадна под контрола на Русия и сепаратистите предишния месец след 80-дневни сражения, които доведоха до гибелта на доста цивилни.

Руската страна упреква украинските военни, че са обстрелвали Горловка и Донецк - градове в Източна Украйна, които са под контрола на сепаратистите.

Украйна и Русия размениха военнопленници

Украйна и Русия реализираха 11-ата замяна на военнопленници от началото на съветското настъпление, разгласи през днешния ден украинският губернатор на Николаевската област Виталий Ким, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Разменени са четирима руснаци против петима украинци, написа той в обществената мрежа " Телеграм ". Един от освободените е Олег Пилипенко, кмет на село от региона, който по думите на Ким е бил похитен от съветските сили на 10 март.

ТАСС уточни, че от съветска страна няма публично удостоверение за тази замяна.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР