Около 10-15% от двойките в репродуктивна възраст срещат затруднения. Това

...
Около 10-15% от двойките в репродуктивна възраст срещат затруднения. Това
Коментари Харесай

Симеонов: 10 - 15% от двойките имат репродуктивни проблеми

Около 10-15% от двойките в репродуктивна възраст срещат усложнения. Това се показва в приветствен адрес от вицепремиера Валери Симеонов във връзка Националната конференция на тематика „ Причини за нарушение репродуктивнтие функционалности при младежите и пътища за превъзмогването им “.
„ Засегнатите хора се нуждаят от поддръжка, изключително значима е тази от страната “, декларира той.
„ България, както множеството страни от Европейски Съюз, е наранена от неподходяща демографска обстановка. Тенденциите са тревожни. Раждаемостта, смъртността и миграцията са с неподходящи индикатори “, акцентира вицепремиерът Валери Симеонов.
„ У нас работят редица отрицателни феномени като отсрочване на раждане на деца за по-късна възраст, ранно раждане, както и висок индикатор на абортите “, показва той.
Демографската обстановка в България е тревожна. Това сподели зам.-министърът на труда и обществената политика доктор Султанка Петрова по време на конференцията, съобщи Фокус.
„ Крайно време да стартира да се съблюдава Законът за здравето. Там е записано, че учениците в по-горен клас би трябвало да се образоват полово, имаме недостиг в това отношение “, съобщи тя.
„ Трябва да сложим акцент още в ранна детска възраст децата да знаят, да имат опция да вършат избор в живота си “, уточни зам.-министър Петрова.
„ Хората имат потребност от осведоменост, поддръжка и да намерят точния път, който да извървят до мечтаната цел “, посочи тя. „ Надявам се с общи старания да извървим пътя да дадем шанса на повече младежи да имат деца “, сподели още Султанка Петрова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР