Огромна риба от пластмасови бутилки ще "изплува" до сърф базата

...
Огромна риба от пластмасови бутилки ще "изплува" до сърф базата
Коментари Харесай

Огромна риба, изработена от пластмасови бутилки, ще бъде поставена на плажа в Бургас

Огромна риба от пластмасови бутилки ще "изплува " до сърф базата в Морската градина. Това ще се случи в 17:30 ч. на 31 май, като част от фестивала "Рециклирай с фикция ", проведен от Община Бургас във връзка "Европейския ден на морето " и "Зелени дни в Бургас ". Арт инсталацията с размери 8 на 10 м. е дело на бургаския създател и ръководител на Дружеството на художниците в града - Добрин Вътев.

Всеки, който желае да способства за декорацията на "рибата ", може да се включи в акцията на Община Бургас "Дни без пластмасови бутилки ", като събере пластмасови бутилки и ги занесе в най-близкия мобилен пункт за разделно събиране или пристигна на място до сърф базата на 31 май (петък). При по-голямо количество можете да се обадите на телефони 0896809038 или 0888009366, с цел да заявите тяхното транспортиране.

Преди предаване на събраните бутилки - направете фотография и я изпратете на е-мейл адрес: [email protected] или публикувайте в обществените мрежи с хаштаг #PlasticFreeBurgas. Първите трима, събрали най-големи количества, ще получат награди на 1 юни.

Фестивалът "Рециклирай с фикция " на 31 май и 1 юни 2019 година обгръща събития на разнообразни места в Бургас - остров Света Анастасия, експоцентър "Флора ", Културен център "Морско казино ", Морската градина и други. В програмата са включени голям брой осведомителни акции, демонстрации, арт работилници и игри за деца, елитна галерия на създатели с произведения от рециклирани материали, слагане на арт съоръжения, насърчаващи разделното събиране, ревю с дизайнерски рокли от рециклирани материали и хаус празненство.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР