Оградата на границата с Турция не е ограда. Административно тя

...
Оградата на границата с Турция не е ограда. Административно тя
Коментари Харесай

Шишков: Оградата на границата с Турция не е ограда

Оградата на границата с Турция не е ограда. Административно тя е утвърдена като оборудване, за което категорично е написано в закона, че се издава позволение за градеж. Това сподели служебният районен министър Иван Шишков пред БНТ. 

Той изясни, че през февруари 2015 година Народното събрание е изменило закона за Министерство на вътрешните работи и е трансформирало текст, в който е упоменато, че границата може да бъде защитавана с краткотрайни уреди, за които уреди на процедура не се изисква издаване на позволение за градеж по Закона за устройство на територията (ЗУТ).

Месец по-късно има решение на Министерския съвет, с което е дадена зелена светлина да бъде построено това оборудване, не градеж, добави Шишков.

По думите му то е направено без одобрение на планове. Има планове, само че тези планове на процедура са следени единствено от регионалните шефове, сподели Шишков.

Той посочи, че нито Министерството на районното развиване, нито Министерството на защитата не е издало позволение за градеж и никой от тях не е следил обекта, като той е трансфериран на регионалните шефове. Според министъра оттук насетне би трябвало да стане ясно какво е било първичното задание и дали е изпълнен планът. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР